A50-papier ontwikkeld

Wetenschappers splijten A49-papier

In een laboratorium in Enschede is papier op A50-formaat ontwikkeld. Wetenschappers van de Universiteit Twente slaagden daarin door A49-papier te splijten. Het nieuwe papierformaat is 0.000000000000001 cm groot.

De onderzoekers willen meer: “Ergens moet het ontbrekende A51-papierdeeltje zijn dat onze theorie over papier kloppend maakt.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Fijn dat het A-50-je binnenkort verkrijgbaar is bij de betere boekhandel. Eindelijk kan ik mijn nalopen gebruiken.

Jammer dat de correcte lengte en breedte van het A-50-je niet vermeld staan. Uw onderzoekjournalistiek schiet hier even tekort.

Reageer
gravatar

Interessant onderzoek, alleen jammer dat een A-50 toch nog zo’n 23 nm breed is. Enkele miljoenen keer groter dan wat het onderzoek beweert. Zou toch eens opnieuw berekenen Wat ze op subatomaire schaal dan wel gevonden hebben… 😉

Reageer
gravatar

Preciezer: 1 / ( 16777216 * 2^(3/4) ) bij 1 / ( 33554432 * 2^(1/4) ) meter, ofwel ongeveer 35.44 bij 25.06 nanometer

gravatar

Geachte Mathematica,

Ik heb n.a.v. uw schrijven zojuist mij het hoofd gebroken en kan nu vertellen dat het papierformaat, die een diameter van 0.000000000000001 cm het best benadert, A114 is. Het A114 papier is 8.24 attometer bij 5.83 attometer groot.

Zou u dit voor mij willen controleren?

NB. Het is dus vooral van belang dat geen ander papier in het formaat van de A-serie de diameter beter benadert.

gravatar

Knap hoor. Heb het nu even met de hand geprobeerd, en kom niet verder dan A18. Overigens, als dit getal klopt, dan is er geen A50 mogelijk. We hebben het hier over femtometers, wat grofweg de diameter van een atoom is. Papier is een complexe organische stof, van één atoom kun je geen papier maken. Helaas.

Reageer
gravatar

Uit ervaring kan ik vertellen dat dit een zeer bijzondere prestatie is. Ik probeerde ooit 2 A4’tjes met bijna de lichtsnelheid tegen elkaar aan te gooien om een een paar A5jes te maken. Probleem is dat de blaadjes steeds wegwaaien.

Reageer
gravatar

Heer Pim,

U dient dit experiment ook in de lente verrichten wanneer de blaadjes niet wegwaaien. Daarom is het op de Noordpool ook steeds zo jammerlijk mislukt.

gravatar

Sorry, maar waarom nu juist in Twente ? Kwade (voetbal)tongen beweren dat dit A50 formaat voldoende is om de successen van FC Twente in het komende seizoen op te noteren.

Reageer
gravatar

Eén van de hoogst aangeschreven nano-laboratoria van Europa is op de universiteit Twente gevestigd ;). En over de successen van FC Twente zal ik me niet uitlaten.

gravatar

Missing link móet te vinden zijn!
Het formaat A50 werd bij toeval gevonden tijdens het ‘kraken’ van papierslib.
Maar nu A50 blijkt te bestaan kan het niet lang duren of A51 wordt ergens aangetroffen.
Uiteraard willen de onderzoekers in Enschede dat zíj het als eerste vinden…

Reageer
gravatar

Men is daar in Enschede blijkbaar nu al uitgekeken op kernsplitsing. Wedden dat ze binnenkort een A50-bom maken? Zul je zien dat iedereen stikt in de papiersnippers.

Reageer
gravatar

In gerelateerd nieuws ; Boodschappenlijstjes blijken nog moeilijker te begrijpen. De letters zijn nu zo klein ,dat je niet alleen de producten niet kan vinden, maar ook nog de letters niet uit elkaar kan houden. De consumentenbond zegt dit een verontrustende ontwikkeling te vinden.

Reageer