Strengere gedragsregels voor half drie

Asscher wil einde aan incidenten rond geplaagde tijdstip

Het moet afgelopen zijn met de problemen om half drie. Dat staat in een nieuwe richtlijn van het ministerie van Sociale Zaken.

Het bericht komt na een week waarin het nieuws werd beheerst door incidenten die rond half drie ‘s middags plaatsvonden. Maandag werd in Utrecht een amateurvoetballer om half drie in elkaar geslagen en precies 48 uur later werd een Arnhems meisje gepest op school. Verschillende Kamerleden hadden minister Asscher van Sociale Zaken opgeroepen met maatregelen te komen voor het geplaagde tijdstip.

Met strengere gedragsregels wil Asscher voorkomen dat het moment in de middag verder afglijdt. “Toch is het verschijnsel breder dan alleen half drie. Denk bijvoorbeeld aan de Haagse trambestuurder die dinsdag in elkaar is geslagen: dat gebeurde om twintig over twee. Wat mij betreft is het niet zozeer een tijdstipprobleem maar een maatschappelijk probleem.” zegt Asscher.

“Laten we niet vergeten dat er ook veel goed gaat om half drie. Ik heb dingen gezien op dat tijdstip die hoopvol stemmen. Eigenlijk zou je een situatie willen waarbinnen mensen überhaupt tussen twee en drie normaal met elkaar omgaan. Daar ligt ook een verantwoordelijkheid voor mijn ouders,” aldus de minister.

Madeleine van Toorenburg, CDA-kamerlid, hekelt de regeldruk: “De discussie is totaal losgezongen van het oorspronkelijke doel: het creëren van meer respect om half drie. Dan heb je niet meer regels nodig, maar een cultuuromslag. Je hebt mensen nodig die juist op dat moeilijke tijdstip een voorbeeldfunctie kunnen vervullen.”

PvdA-Kamerlid Myrthe Hilkens vindt dat we over de grens moeten kijken: “We kunnen veel leren van Zweden, daar gaat het fantastisch. Ik was laatst om half drie in Götenborg en wat denk je? Niks aan de hand. Zo kan het dus ook. Wat mij betreft nemen we het Zweedse model integraal over.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Dergelijke problemen moet je toch voor einde werktijd kunnen oplossen? De Tweede Wereldoorlog werd ook tussen 9 en 5 gewonnen. In de Eerste Wereldoorlog vierde men zelfs samen kerst, waarna de gevechten werden hervat.

Reageer
gravatar

Ja die ken ik wel, dat straatje.
Mijn neef is part-time zakkenroller ivm studie kosten.
Ideaal daar, maar ze hebben wel onderling een rooster voor wie wanner mag rollen daar.

gravatar

@ Kl Eefzak
Zakkenrollers en zeker de part-timers
dienen hun zakkam zichtbaar te dragen.
Part-times zijn ook alleen welkom als zij ingeschreven staat ZZP er.
Zakkenroller zonder personeel

gravatar

Ik ook.
Volgende stap is een aanklacht tegen mij zelf, bij de RCC.
Ik denk dan ineens terug aan die lekkere BBQ chicken pizza, en voila, de wens naar ongezonde calorieën zwelt aan.
Daar ben ik op tegen en moet dan ook het geld bij de klacht stoppen, boetes helpen!

gravatar

@Plien, ik zie geen reactie button bij je entry.
Dus los ik het zo maar op.
Ik zie geen x feest item op deze pagina, maar iets over het veel besproken tijdstip half 3…

Reageer
gravatar

Geen superboeming x-feest? Begin dan maar eens te lezen onder reactienr. 44.

De reactieknop, dat zul je wel bedoelen, staat onder de eerste reactie in een reeks.

gravatar

@plien 1 van de 62
Als URL Purist, en kop plus 1e artikel fetisjist reageer ik alleen op het oudere nieuws. Dat heeft iets luxe, iets old school’s erig.
Wil ik ooit wel reageren op een nadien ingediende sub-topic, zal ik dat aldaar doen.
Voor nu is mijn verse reactie op half 3 topic onder de eerste tekst op de pagina, ten overvloedde: en dus onder geen van de subs bedoelt. Sub-standaard is niet ‘mijn ding’.

gravatar

Vergeet niet dat dit een plan uit pvda koker is.
Meer reële mensen snappen zo ook wel , op elk tijdstip van de dag, dat de problemen dan gewoon verschoven worden naar een ander tijdstip.
Ok dan is het rond half drie allemaal goed en wel.
Men loopt met een gemaakte rust en smile rond, hulpvaardig en zo, en dan zo tegen 3 uur half 4, knapt het bij deze en gene en komt wat nu nog genivelleerd ligt rond half drie ineens 2 maal sterker los.
Dat moeten we met zijn allen niet willen.
Het is niet van deze tijd, het is zo half drie dit weer……

Reageer
gravatar

Beste Paulus den Boschkabouter
Kunt u ook een toelichting geven in mijn programma?
Graag nodig ik u uit voor een gesprek in De Wereld Graait Door samen met Jan Lul d’r maar op Los.
Neem Irma Woestenberg ook mee voor de vrouwelijke inbreng.

Reageer
gravatar

Halloa hallo! zijn we nog bij de les zeg? Wat een gezamelijk geouwe hoer en kretelogie hier. Hietbrink dacht hets over Nog strengere straffen ging … nog strenger nog meer bewijzen van Fasisme in Nederland…door lopen alstublieft geen potte kijkers van wat de politie staat allemaal uitspookt.
De slogan van de VVD is winst.. pak ze! maar ze pakken wel niet de groote jongens die op de kleintjes blijven letten. Hietbrink zal zijn afgepakt geld terug moeten krijgen, anders nog meer uitgelokkte ongelukken. Dus er niet overheen praten… Feiten die er niet omliegen van onze regeringsberoeps-leugenaars. Het amerikaans Busch systeem is nog steeds niet opgeruimd… maar nog weer verergerd. Kom op Jongens ook Hietbrink is anarchist=en-er-niet-kiest. Want jullie kiezen wel: maar zij delen nergens.

Reageer
gravatar

zerk; Hietbrink had nummertje 58 getrokken in de rij… de ouwe hoeren kletsen op n0.57. en daar doet hiet dus niet aan mee. Blijft bij nog strengere regels daar onze aarde een groote lieg-planeet. 9/11 new york… drie explosie’s… 1e toren stort in. 2e toren stort in. en de 3e explosie een explosie van grootste leugens aller tijden dat; teroristen dat zouden hebben gedaan. en daar doet onze lieg regering vrolijk aan mee. Jullie liegen leugens tot waarheid! Sieg Heil=zeg-heil dat de wereld er beter van mogen worden… utoppia=’t-hoop-je ja!
dus houd je bek leugenaars !

gravatar

Bulle Bas houd je gedeisd anders ga ik verklappen wat wij onlangs hebben uitgespookt op dat privé feestje
in de Club Baas boven Baas

gravatar

Ik heb besloten dat het feest toch doorgaat.

Onze befaamde Brabanthallen hebben plek zat.

Op veler verzoek zal onder andere de Tilburger Guus Meeuwis zijn prachtige lied Brabant onder begeleiding van het Brabants Orkest ten gehore brengen. Bovendien zal het befaamde aanhangerskoor van FV Den Bossch, De Hooligans, hun wereldberoemde oerwoudgeluiden uitvoeren.

http://www.brabanthallen.nl

Wist u dat:

Bakker De Groot al de benodigde honderduizend Bossche Bollen aan het bakken is?

De Brabanthallen niet ver van het centraal station liggen en parkeerruimte bieden tot aan de grenzen van de stad?

Onze stad onlangs nog langs chemische weg is ontsmet tegen carnaval- en Q-koorts?

Reageer
gravatar

Ik hoor zojuist van mijn logistiek manager, dat het in verband met de planning handig is te weten wie van de gasten geen Bossche Bol lust.

Dus nog even een oproep:

Wie lust er geen Bossche Bol?

gravatar

Beste Sjon
Ik heb het niet zo op die alternatieve feestjes. De muziek staat mij ook niet aan dat is onder 44 beter geregeld.
je moet het niet te Rombouts maken.

gravatar

Meer dan dringend bericht

Namens Irma Woestenberg, gemeentesecretaris, laat ik weten, dat zij namens Ton Rombuits, burgemeester, laat weten dat het gerucht dat de gemeente een alternatief feest in de Brabanthallen zal organiseren niet op waarheid berust.

Nogmaals: niet op waarheid berust!

Reageer
gravatar

Onze burgervader is gezien de omstandigheden zo juist in grote haast met de exprestrein uit Apelfoort teruggekeerd, alwaar hij een peperdure cursus in een luxe hotel volgt. Ik schijn een fout in de spelling van zijn naam te hebben gemaakt.

gravatar

Beste G. Raf Zerk

Zo graaf je jje eigen graf nog. Mijn positie staat niet ter discussie. Ok met behulp van buitenlandse troepen gaat dat niet lukken want de Fransen zitten nog steeds in Mali. De duitsers en Engelsen in Af Ga nie Staan dus van buitenlandse interventie kan geen sprake zijn.
Je valt zeker op Irma omdat zij blond is

gravatar

Beste Bas
Zoals gebnruikelijk loop je weer achter de feiten aan. Zelfs de NS is vlugger van begrip die heeft de dienstregeling al weer aangepast. Er rijden geen extra treinen. Ik kan mij niet voorstellen dat er gehoor wordt gegeven aan je oproep. ook ik ben van plan je oproep te negeren ik hoop dat ik met Bøs Showfør mee kan rijden

gravatar

We hebben zo juist de langste reeks reacties achter één nummer (44) in de historie van De Speld bereikt!

Dat moet worden gevierd en waar anders dan bij Paulus Den Boschkabouter.

Reageer
gravatar

U van hetzelfde, Heer Spaland. Alles klaargezet voor Oud-en-Nieuw?

Flessen in slagorde opgesteld, gebak uit de vriezer gehaald, kaas- en worstblokjes voorgesneden, borrelnoten en andere krakerij in depot, koffie en thee in de aanslag?

Hora proximo est.

gravatar

Alles goed en wel heer Jeetje
ik wens u ook een fijn weekend, aber ordnung muss sein. Wie gaat die worstblokjes nu controleren op aanwezigheid van paardenvlees?
Die nootjes kunnen ook niet in de pot want daar zat immers een barst in.

gravatar

@ Dick R Dak.
Uw aanwezigheid wordt niet op prijsgesteld. Het collectief heeft hier geen behoefte aan. Dat is juist de kracht van het collectief de saamhorigheid. Dat hoeft niet in goede banen te worden geleid. Het collectief is zelfregulerend en zelfreinigend.
Zoals het nu lijkt heeft ons gewaardeeerd lid de Heer Spaland de brui er al aan gegeven en zich een heel weekend in retraite getrokken.
Ik wil u daarom dringend adviseren om
alleen het werk van Hietbrink van commentaar te voorzien. Die heeft leiding nodig.
Hier zitten wij echt niet op te wachten.
Ook de secretartis Blok Noot hoeft wat mij betreft geen verslag te leggen.

gravatar

Voorwaar heer Spaland, een leerzame link!
En ook een interessante dominee: blijkbaar maanden lang weg uit zijn parochie en van zijn gezin om dan bij terugkeer snel even zijn vrouw te bezwangeren. Je vraagt je af wie zijn volk hoedde tijdens zijn afwezigheid en wie zijn vrouw en kinderen van het zondagse vlees voorzag.

Reageer
gravatar

@Jeettje: ik geef toe dat een pastoor een kudde hoedt. Maar ik dacht dat dominees ook een volk hoeden. Of heet dat leiden?
Blijft mijn vraag hoe hij dat doet als hij aan de wandel is.

gravatar

Ik ga met je mee, maar al die gemeenteleden liepen kennelijk niet achter hem aan. Dus zo voor ging hij hen niet.
Verzaakte hij dan niet zijn beroeping?

gravatar

Niet noodzakelijkerwijs: bij kleine gemeenten kon de dominee beroepen worden bij andere, parttime zogezegd. Of het was een geliefd prediker, en dan werd hij uitgenodigd voor gastpreken.

In gewone kerken, of thuiskerken; dat waren/zijn afgescheidenen die de reguliere dominee niet zwaar genoeg vonden, in de huiskamer een eigen kerk oprichten en een donderpreker inhuren om hun zwarte ziel schoon te wassen met de teerkwast van de erfzonde.

gravatar

Tjongejonge, wat een verhitting!
@de heer Van Mathenesse Spaland: ik wil toch even terugkomen op de link die U onder reactie 21 gaf:
“Heer Den Boschkabouter, niet alle lezertjes zullen weten wat er over Brabants hoofdstad zoal te vertellen valt. Ik snel u dus even te hulp met een aardige selectie van een bereisd persoon. Ook u zult hieraan uw hart kunnen ophalen:
http://www.stephanushanewinckel.nl/search/label/%27s-Hertogenbosch
Het kan U toch niet ontgaan zijn dat de bereisde persoon een dominee was, die rondreisde in een katholieke streek. De betrouwbaarheid van zijn mededelingen en vooral van zijn waardering daarvan is even hoog in te schatten als de betrouwbaarheid van onze belegen, geblondeerde, nationale rattenvanger die verslag doet van een reis door een moslimland.

Overigens is Uw link wel interessant: ik had geen idee dat de goddeloze protestanten zich indertijd zo ver opgedrongen hadden.

Reageer
gravatar

Inderdaad heer Kees22. Ik heb in een later bericht hem ook een papenvreter genoemd. De opdringerigheid was overigens wederzijds. Enne… vertaalbaar naar onze tijd. De partijen heten anders, het onderliggende mechanisme werkt echter hetzelfde.

gravatar

Ziet u Kees22? Dit was het pepertje dat in kennisname van de link voor mij verborgen zit.

Satire is soms openlijk sarcastisch en soms wat verhuld. Het is in ieder geval meer dan alleen maar leuk.

gravatar

Inderdaad, zoals ik hieronder ook al aangeef: 14 kinders was ook in die tijd al aan de royale kant. Al bleven er meestal maar weinig van leven.
Wat ik miste was een kasteel in Haaren, dat ik me wel herinner uit mijn jeugd en zelfs van daarvoor: de aanleg van de spoorlijn van Oisterwijk naar Boxtel.
In mijn herinnering was iedereen in Haaren katholiek. Vlak over de spoorlijn, nog net in Oisterwijk, woonden protestanten. Die waren dus erg.

gravatar

Een spoorlijn als scheidslijn tussen twee belevingswerelden. Niet eens een hek. En toch ieder hun eigen waarheid en wee hem die er iets van durfde te zeggen.

Nemen wij thans de krant van vandaag ter hand…
Iemand had een idee geopperd…
Pollens, wordt nu bedreigd… niet eens tegenspraak op kracht van argumenten… gelijk maar dreigen…

Hoe zat het ook al weer met fundementele vrijheden?

gravatar

Heer Henk, ik mag U anderzijds wijzen op het gevaar van spindoctors en drogredenen. We worden belazerd waar we bijstaan. In mijn directe omgeving zie ik mensen petities tekenen terwijl ze geen idee hebben waar het over gaat, alleen vanwege goed klinkende schijnargumenten.

Het poneren van mooi klinkende onzin kost een of twee regels tekst, het pareren ervan kost minstens een A4-tje.
Evengoed kost een bedreiging slechts een paar woorden, het pareren ervan onderzoek en een clubje stevig gebouwde dames en heren.

gravatar

Ik vrees dat ik enige informatie mis: welke krant, Heer Spaland? Welk Idee?

Waarschijnlijk dat het niet veel uitmaakt welk idee omdat het tegenwoordig een modus operandi lijkt, dat beschreven gedrag.

gravatar

Hier gebeurt ALTIJD wat in tegenstelling tot die oersaaie randstad.

Onze randweg is zelfs avontuurlijker en dan heb ik het alleen nog maar over ‘n minder-belangrijk onderdeeltje van onze wervelende stad.

Den Bosch, daar kan niemand zich vervelen, zelfs al zou hij/zij dat dolgraag willen!

Reageer
gravatar

Zeg Ouwe Hoer,

Nu moet je hier niet lopen te zeiken, dat doe je maar thuis staande voor het toilet.

Was dat nu wel of niet een gebeurtenis die strengere gedragsregels noodzakelijk maakt?

Nou dan! Daar gaat het hier toch per slot van rekening om.

gravatar

Inderdaad, Heer Den Boschbouter. Zeg maar gerust een papenvreter. Maar afgezien van dat: op die site vele mooie afbeeldingen van Brabant waarvan je heel veel wel zal herkennen.

Het mag toch ook wel eens serieus zijn, al hou ik dat vast niet lang vol…

gravatar

Zeg Ruk trol

Is er in die paddestoel van jou ook al een toilet aanwezig?
En dan ook nog afgeven op protestantse schrijvers. Het moet niet gekker worden.
Maar ja ik begrijp het wel, gezien jouw lengte heb je natuurlijk veel meer belangstelling voor de Katholieke Priesters.
Die waren altijd al streng in het leer.
Dit gedachtig het gebod; Heb uws naasten kinderen lief als u zelve.
neen ik begrijp volkomen waarom Eucalypta aan jouw deur voorbij gaat

gravatar

Beste Henk,

Mijn dank voor jouw attente verwijzing.

Mijn bezit aan duizenden mooie plaatjes die mijn kaboutervolkje in de afgelopen honderden jaren getekend, geschilderd dan wel gefotografeerd heeft, is schier eindeloos.

Ik nodig jou graag te mijnen huize uit als de verbouwing na vier jaar ploeteren dit voorjaar achter de rug is. Ik geef jou alvast mijn adres en een foto zoals het er al uitziet.

Verwersstraat 41 te ’s-Hertogenbosch

http://tinyurl.com/aft6p7v

gravatar

Triest: zoveel jaar verbouwing aan het pand en uw hondehok is nog niet klaar.

Wel aardig van de architect om middels een plastiek aan te geven waar het ongeveer moet komen. De gelijkenis met een Boschkabouter is niet je dát, maar de idee is duidelijk.

gravatar

Toch nog even een waarschuwing aan die verwaande Rotterdammer. Daar komt nu ook Angela Schietschijf bij. Ouwe Hoer zit op het randje.

Jeettje en Angela,

Als jij zo door blijft gaan, nodig ik jou NIET uit om onze geweldige musea te bezoeken, gevolgd door een interessante rondvaart door onze historische Binnendieze en een boeiende stadswandeling waaronder een bezoek aan de middeleeuwse stadswallen, de prachtige St. Jans kathadraal en bakker De Groot voor een authentieke Bossche bol (alhier sjekladebol geheten) en als er nog tijd overblijft ook nog eens een royale Brabantse koffietafel met de enig echte worstenbroodjes (niet te vergelijken met die rotzooi van boven de grote moddersloten) en een stuk originele Bossche koek.

DAT loop jij dus mis.

gravatar

Beste Boschkabouter,
Ik hoop dat ik wel wordt uitgenodigd al zou het alleen al om de Bossche Bollen gaan. Die vind ik voortreffelijk en liggen mij altijd minder zwaar op de maag dan de Maagdenburger Halve Bollen
Inschrijvingsformulier op internet te downloaden?

gravatar

Heer van Spaland,
Ik heb het niet over bevallen dat verzorgt de Turkentrekker.
Nee het betreft het vegen van het portaal

gravatar

En dan nog goede raad, beste Paulus: als ik u was, wat gelukkig niet zo is, zou ik goed toezien op de bouw van uw hondenhok, men neemt daar in het algemeen de tijd voor.

Op de Oude Binnenweg hier in Rotterdam zit al tijdenlang een hondje te wachten op het gereedkomen van het bouwsel; een paar jaar nu. Die verbouwers van u hebben hem kennelijk in de steek gelaten.
En een Keulse pot met barst maar zonder centrale verwarming lijkt me met dit weertype geen pretje.

gravatar

Heer Jeettje toch

Een Keulse pot met scheur en daar stopt u de hond in. Het moet niet gekker worden. Sex met dieren is al geruime tijd verboden dat behoort u te weten. U moet niet in de klassiekers blijven steken dat komt u nog duur te staan.
even een spoedcursus volgene bij Viesman

gravatar

voormalig dichter des vaderlands doch dit even terzijde

Het regent niet het hagelt niet
er vallen grote druppels
als moeders trut geschoren is
rijdt vader op de stuppels

gravatar

Beste Henk,

Het is dat je erom vraagt. Om eerlijk te zijn, ben ik niet altijd trouw geweest aan ons prachtige ‘s-Hertogenbosch. Ik heb een zeer geruim aantal jaren elders vertoefd.

Tot mijn grote schande moet ik bekennen dat ook Rotjeknor een van mijn woonplaatsen is geweest. Ik arriveerde begin jaren tachtig in het noordse noorden van die zeer naargeestige werk-plaats, waar verblijven geen genoegen kan en mag zijn. Gelukkig voor de inwoners werd het er wel ietsje beter toeven in de tijd dat ik er verbleef.

Echter, wie Rotjeknor en al die andere plaatsen waar ik domicilie had gekozen, vergelijkt met de gezellige stad in de schaduw van de St Jan, zal beamen dat deze tijd niet het gelukkigste deel van mijn leven kan zijn geweest.

Ik voelde mij na mijn terugkeer eindelijk weer thuis.

gravatar

Heer Paulus, ik ben bereid u toe te geven dat een dagje Den Bosch heel smaakvol kan zijn. Ik herinner mij een uitspanning aan de Vismarkt: “Het Klavier”. Een zeer goede uitsmijter en charmante bediening.
Beiden heel smaakvol. Helaas schijnt die zaak er niet meer te zijn.

gravatar

Zo Paulus, en nu niet meer lullig doen over Rotterdam. Je weet hoe Heer Jeettje is. Een smakelijke noot is prima, maar een boottochtje door de Binnendieze waarvan hij weet dat dit voorheen de stedelijke riool was…
Kijk maar uit voor je breukie…

gravatar

Nou Henk, zo lullig was ik ook weer niet tegen Jeettje. Ik heb toch toegegeven dat het er iets beter ging toen ik er verbleef. Hoe de toestand er nu is, weet ik niet. Ik reis er tegenwoordig alleen nog maar doorheen naar Den Haag, Leiden of Haarlem. Maar alleen in noodgevallen; als ik door omstandigheden niet over Utrecht kan reizen.

gravatar

Nou ja, Paulus. Gewoon even een waarschuwing voor je eigen bestwil. Kijk, als Schiedammer sta ik daar wat gemakkelijker in. Maar kan een Rotterdammer zeer goed aanvoelen. Prima lui daar, hoor.

En wat Schiedam betreft: ze mogen daar alles over zeggen. Het is allemaal waar. Burgemeesters, drank, en nog veel meer. Allemaal waar. Jenever nog wel.

gravatar

Ach, u werkte in Plaswijckpark, Paulus. Of was u mascotte van de scoutinggroep Hillegersberg?

Tja, Cliniclowns hebben ook dat effect, dat het even beter lijkt te gaan, en toch is iedereen opgelucht als ze wegblijven.
Dan gaat het pas echt goed.

gravatar

Henk, bedoel jij de Gelderse veldheer Marten van Rossum die onder de leuze “Blaken en branden is het sieraad van de oorlog” in de zestiende eeuw meermalen poogde de Hertogstad in de fik te steken?

Die nooit!

Maar gelukkig is Marten in een helse strijd gesneuveld, in tegenstelling tot Ton Rombouts. Die leeft nog wel.

gravatar

Oh nee, Heer Spaland, ik heb niets met scouting; dat is tentjes bouwen, moeilijk gedoe met touwknopen, vuurtjes maken op een moeilijke manier en samenzang van terecht vergeten verzen.

Leuk voor mensen die daar van houden, doch ik houd het liever comfortabel. Maar ik dacht ooit daar een nogal opzichtig geverfd kabouterfiguur te hebben zien staan niksen.
Verhoging van de feestvreugde, of richtingaanwijzer: het staat me niet helder voor de geest.
Veel gebeurde er toen al niet, net als in die link van u van de Verwerstraat.

gravatar

Hillegersbergse Jeettje,

Het Plaswijckpark, voor ik zo gek was om er in de buurt te gaan wonen, was dat nog een somber oord van vergane glorie. Het eens befaamde labyrint was zo verwaarloosd dat bij de ingang van het hof de uitgang zichtbaar was, zodat van dolen niets terecht kon komen.

Was jij dat kleine aapje daar, dat zich met verveling onledig hield?

gravatar

Nu ja, Heer Jeettje, ik moet één ding toegeven. Ik heb er wel leren klokkijken. Ik was laat met klokkijken. Ik weet het. Het is een schande, maar ik kom er eerlijk voor uit. Het is ook het beste. Gewoon fouten toegeven en zeggen: “Ik ben feilbaar”. Dan worden er ook geen al te overdreven eisen gesteld en dat maakt het leven een stuk aangenamer.

Tja, de Verwersstraat. Laat ik er maar niets over zeggen. Het gaat op deze site immers om de satire.

gravatar

Jeettje,

Kabouters, zo werd vroeger bij de katholieke padvinderij (scouting) de jongste meisjesgroep genoemd.

Dat was de reinste discriminatie. Mijn vader en zijn broers hebben daar nog tegen geprotesteerd. Daarom mochten mijn broers en ik destijds niet bij de welpen, zoals de jongste jongensgroep van de padvinderij werd genoemd.

Zo nu jij het weet, verwacht ik daarover geen onzin meer van jou te lezen.

gravatar

Jawel Paulus, de katholieke padvinderij. Die hadden we boven de rivieren ook. Een restant van de eerdere verzuiling. Alles was dubbel: van de padvinderij tot de bakker en de kroeg aan toe. In het zuiden zal je dat niet zo hebben gemerkt, maar hier in een landelijke omgeving wel.

Dat was eigenlijk ook discriminatie, maar dat mocht toen nog.

gravatar

De werkjes van Baden Powell zijn mij niet onbekend, Paulus, en sommige vriendjes zaten bij de Zeeverkenners. Niet dat ze ooit met een bootje de zee opgingen, het bleef bij de Plassen en de Rotte, maar het ging om het idee.
Maar ik begrijp uit uw verhalen dat de cultuurschok té groot is geweest en u zich nu weer veilig in de moederschoot hebt begeven. Niet erg, ik gun het u.
Uw afkeur van Rotterdam beschouw ik dan ook maar als een gevalt van “wass sich liebt, neckt sich”.

Heer Spaland, ook ik moet bekennen dat ik pas toen ik mijn pols brak op 9-jarige leeftijd ineens het verschil tussen links en rechts goed in de gaten kreeg; links was au, en rechts niet. Dat is hele een tijd geleden, en naderhand uitgebreid tot stuur- en bakboord: of dit zonder het ongeval zo snel zou zijn gegaan blijft een der grote mysteriën, maar profijtelijk was het wel.
Zo hebben wij allen onze heldere momenten, men moet daar niet in schaamte op terugzien, maar die momenten koesteren.

gravatar

Jeettje,

Dat jij al op jeugdige leeftijd het verschil tussen bak- en stuurboord hebt geleerd is zeer verstandig bij jullie in het noorden. Immers als de dijken weer eens breken, en dat zullen ze ongetwijfeld nog wel eens, heb je daar meer aan dan aan de kennis van links en nog minder aan dat van rechts.

Overigens, wat is dat voor een typische Rotjeknorse logica om de oevers van die grote sloot dwars door jullie stad met links en recht te benoemen, waar bak- en stuurboord toch meer op ‘n plaats zou zijn of desnoods zuidelijke dan wel noordelijke oever.

gravatar

Paulus graag op zondag regelen dan kom ik ook. Normaal gesproken ben ik ziet. Zorg je wel voor een heater in kom in mijn kort jakje en dan vat je als snel kou en dan heb ik daar maandag weer last van

gravatar

Beste Paulus
Dit begint echt een Project X te worden je hebt je wat op de hals gehaald door dit niet op kleine schaal te versturen

gravatar

Ik kan alvast een vooronderzoek starten. Haren is afgesloten en ik heb voor 400.000 kans gezien een facebook account te openen. Ik ben ook van de partij

gravatar

Is dat hondenhok al klaar?
Kan ik daar in overnachten.
Anders moet ik bij Kees hond blijven slapen en daar heb ik na een avondje stappen echt geen zin in

gravatar

Met deze reactie hebben we de langste reeks reacties achter één nummer (44) in de historie van De Speld bereikt!

Dat moet worden gevierd en waar anders dan bij Paulus Den Boschkabouter.

gravatar

Voorwaarlijk een mijlpaal heer Reacteur
dit is een historisch hoogtepunt.
Ik hoop u daar te ontmoeten kunnen wij eens van reactie wisselen
Ik hoop welk dat zoete lieve gerritje gaat betalen

gravatar

Hoe opmerkzaam van u waarde hoofdreacteur. daar moet inderdaad op gedronken worden. Heeft u al een reactie gezonden naar het Guinees boek of accoorden gezonden?

gravatar

@ heer Jeettje
U mag u solex wel in mijn negerhut zetten heer Jeettje. Ik woon tegenwoordig op een betere stand
dus stel ik de hut graag beschikaar

gravatar

@ Oom Tom: dat is mooi van u. Het heeft geen zin de Solex in een Keulse pot met barst te stallen; dan kan hij net zo goed buiten blijven staan – ook vanwege de mogelijkheid tot krassen op de lak vanwege de krappe ruimte.

@Paulus: a propos, het die Bossche Bollen zijn toch wel gevuld met 100% vetvrije slagroom? Anders wordt het zo’n calorieënpartijtje.

gravatar

Heer Hoofdreacteur, hier doen we het niet voor. Alleen een bijeenkomst bij Heer Paulus den Boschkabouter is wat magertjes. Een prominente plaats in het journaal van 20.00 uur begint er meer op te lijken. Een herinnering op de voorpagina van De Speld acht ik vanzelfsprekend. Dan heb ik het nog niet gehad over de uitreiking van een vetlederen medaille aan de deelnemers die dit mogelijk hebben gemaakt.

Van die dingen, om met Heer Van der Laak te spreken.

gravatar

Oh, Paulus; ik ontvang net een mailtje van de bewoners van Plaswijckpark, dat zij het een leuk idee vinden en ook komen. Met wat familie en vrienden uit Blijdorp: of je de bakker in wilt seinen dat er een paar olifanten en nijlpaarden komen, dan weet hij wel genoeg.

gravatar

Gut Paulus, alweer een mailtje! De verzamelde scoutinggroepen van Hillegersberg, Schiebroek en Overschie vonden het zo’n leuk idee dat ze besloten hebben bij jou een jamboree te houden. Dus of je nog even langs de bakker wilt gaan?

En vergeet het berichtje hierboven niet, waar mijn hoofd even een blokje om was?

gravatar

Nu, verdorie; er is niets gebeurd om half drie. Kom net terug uit de stad, als het ergens gebeurt moet het daar gebeuren; gebeurt er niks. En daar sta je dan met je neus bovenop.

Het enige wat er gebeurd is, is dat ik niet de cd’s heb kunnen vinden die ik zocht: kaalslag in de platen/cd/dvd-winkels, er gebeurt daar ook niks.

Het was weer een hype, dat blijkt wel. En om naar Amsterdam te gaan om niets te zien gebeuren gaat me ook te ver. Dhr. Bøs heeft dat haarfijn aangevoeld en klaverjaste verder.

Reageer
gravatar

Nu ja! Blijkt er toch wat gebeurd te zijn! Maar wel een vol uur eerder: Burgemeester Aboutaleb beurde een middeleeuwse schoen vol zilvergeld.

Zulks kon natuurlijk niet even een uurtje wachten teneinde zijn partijgenoot niet tegen de schenen te schoppen.
Het is een meevaller voor de Gemeentekas, doch het zal wel niet resulteren in een lager tarief voor de hondenbelasting vrees ik. Of vrijliggende fietspaden voor de Solex.

gravatar

Aboutaleb is ook niet te vertrouwen
Die is op slinkse wijze ons land binnengedrongen in de hoop de gehele zilvervloot te kunnen bemachtigen.

gravatar

Kijk maar uit, Familielid dat nog een pasfoto moet laten maken. Heer Carrotte heeft in een een bepaald item al heel lang het laatste woord. Ik ben het woord even vergeten. Een gewaarschuwd mens telt voor twee.

gravatar

Namens de hoofdreacteur

Deze stalk is bedoeld voor al die veel te veel plaatsen waarop Hietbrink ons verveelt.

Hietbrink=heet-dorpsplein is de plaats waar Berend=Botje geheid=Gekheid bevangen is van een chronische=chr-onische zonnesteek=zonder-steek.

Ik willem=wil-hem zeggen: Jouw=je-uw berichten=van-richten-voorzien zijn van een=1 oeverloos=zonder-kade gezwam=geouwehoer van het ergste=heeeeel-erg en slaapverwekkend=dutje-barend soort.

Reageer
gravatar

Ik stel voor dat we vanmiddag om half drie exact stoppen met commentaar op dit onderwerp. Het is dan mooi geweest, elk lid van het collectief heeft dan weer zijn/haar zegje gedaan en kan zich voorbereiden op commentaar op het volgende punt dat De Speld aan de orde stelt.
Half drie dus en geen minuut later!
Ik stel voor dat Heer BS even het sein geeft. Per slot van rekening is hij beroepshalve de man van de tijd. Misschien dat heer Jeettje hem even tijdig kan wekken, want ik zie hem niet veel meer hier tegenwoordig.

Reageer
gravatar

Ik kan het proberen Carrotte, hoewel ik Heer Bøs niet aan een touwtje heb hangen. U weet wel: het is warm en de koffie pruttelt gezellig in het keetje aan het eindpunt en het potje klaverjas wil maar geen bevredigend einde nemen, dat soort dingen.
Maar ik doe een poging:

Heer Bøs : één retourtje Amsterdam graag, via Kootwijkerbroek?

gravatar

In ieder geval alvast dank voor de moeite, heer Jeettje.
A propos, wat gaat u in Amsterdam doen? Toch niet de spelers van Ajax uitlachen? Dat zou niet sportief zijn en ver beneden uw stand.

gravatar

Inderdaad, Carrotte, een deerniswekkende sport dat beroepsvoetbal. Ik mag er daarom graag iedere zondag weer of geen weer niet naar kijken.

gravatar

Lieve meneer Bøs Showfør,

Als u hier zo meteen toch het woord neemt ter onthulling van uw huidige route, zou ik het bijzonder op prijs stellen als u de beantwoording van mijn volgende vraag in uw bericht zou willen mee te nemen.

Ik heb de intentie om, net als u, later als autobusbestuurder werkzaam te zijn. Daarom wil ik u vragen of in de schaftketen der busmaatschappijen ook geschaakt wordt, want ik ben geen uitgesproken liefhebber van kaarten. Dat is dan ook de reden dat ik geen toerbussen wil gaan besturen, alhoewel een tomtommeke tegenwoordig uitkomst schijnt te bieden.

Ik zult begrijpen dat ik mijn tweede toekomstkeus, hoogleraar Astrofysica, moet laten prevaleren, indien kaarten de enige optie is. U zult begrijpen, dat zulks mij zeer zou spijten.

gravatar

Paulusje

Bøs Showfør is nog onderweg.
I zou je willen adviseren om vooral je studie te laten prevaleren boven een beroep als vakman. Het is het proletariaat dat je er van probeert te overtuigen dat er veel vakmensen nodig zijn zodat zij de goedbetaalde baantjes voor hun eigen kinderen kunnen claimen.
Wanneer jij Showfør wilt worden moet je onderaan de ladder beginnen en start je dus als BelBøs Showfør. Ik geef het je te doen.
Wanneer jij als Showfør iets zou willen schaken moet je emigreren naar India daar schijnt dat nogal opgang te hebben
Stoppen met dagdromen en je studie afmaken jongen. Ik mag toch hopen dat jij dit artikel niet onder het genot van een joint hebt geschreven.
Je kunt wel overwegen om een ander studierichting op te pakken bijv. Kernfysica kijk maar eens waar je dan terecht kunt komen.

gravatar

Tjeempie voorzichtig svp. U maakt slapende honden wakker. Bloedhonden wel te verstaan. Voor u het weet is Peter R de antiVries op uw spoor gezet.

gravatar

Die strengere gedragsregels gelden niet voor de NS, dit in tegenstelling van wat hierboven over NS beweerd is. De NS zal half drie nooit halen: als er al geen draadbreuk is, dan springt er wel iemand voor de trein of zijn de wissels defect danwel bevroren. En dan hebben we het nog niet eens over de problemen met blaadjes die om half drie gaan vallen.

Reageer
gravatar

Van Bralhuysen.
Welk een wetenschappelijk werk. Dit getuigt van grote kennis van zaken.
Helaas is uw werk niet helemaal volledig. Sta mij toe hier een noodzakelijke toevoeging aan te geven daar deze van essentieel belang is.
In uw ijver om dit bericht tijdig bij de redactie te krijgen heeft u het SNEEUWvlokje over het hoofd gezien. Niet te verwarren met het sneeuwklokje dat in deze periode ook nadrukkelijk aanwezig is. Het is de NS nog niet gelukt dit verschijnsel als excuus op te voeren om de dienstregeling nog verder te ontregelen

gravatar

Geachte heer G.Rafzerk, Inderdaad het sneeuwvlokje was mij even ontschoten, daar wij er weinig van gehad hebben in vergelijking met voorgaande jaren, hetgeen de NS echter niet weerhouden heeft om ook dit jaar de preventieve fictieve dienstregeling in te voeren welke ingaat als er 1 vlokje VERWACHT wordt ofwel de thermometer beneden de 0 graden daalt (ik weet niet of ze hiermee de gevoelstemperatuur bedoelen). Maar afwachten dus wat er dit weekeinde gaat gebeuren gezien de weersverwachting…

gravatar

Van Bralhuysen
Bij de NS is alleen maar sprake van gevoel als het de dienstregeling betreft dat voel je op je klompen aan.
Dit gevoel is dan weer omgekeerd onevenredig tav de passagiers.
Graag verzoek ik u vriendelijk mijn naan niet aaneengesloten te willen vermelden dan komen de passagiers wellicht op een doodspoor terecht

gravatar

De zotheid van Erasmus is geschreven In Holland daar al die zottigheden zich Hier ook afspeelde …. neem daar maar eens goede notitie van; dat het toen al allemaal hier van den zottte was. Toen is ook Erasmus moeten vluchten om dat hij Holland belachelijk maakte. En Thans ijvert een ieder te gebruiken zijn naam… dus over 100 jaar de Hietbrink universiteit… voor mijn part in Lutjebroek.

gravatar

Dank beiden, voor uw goede raad. Ik heb de herkomst van mijn spreekbuis in schoonschrift genoteerd (hele verassing) en zal mezelf omdopen tot Hietbrink. Nog maar 36500 nachtjes slapen. Als u mij nu wilt excuseren, want ik moet die klote brug nog helemaal op lopen..

gravatar

Inderdaad. OM moet zwaardere straffen eisen voor degenen die rond dat tijdstip overlast durven te veroorzaken.
Ook moet justitie in de uren nat half 3 extra rechters oproepen zodat met met super-snelrecht deze personen aan kan pakken met een doortastend lik-op-stuk beleid.

Reageer
gravatar

OM moet wegwezen… met al die idioote fouten die ze maken… Bij Hietbrink zijn alle zaken voor een treinnkaartje thans in de terugdraai… geen ontruiming en al zijn geld terug. 12.000 euro te saam… dat is in Iran 40.000 waard dus: Aju parapluis. UIT! dit regen-landje. Snel-recht=nog sneller fouten maken.

gravatar

Ach heer Spaland

U heeft volkomen gelijk.
Ik zou mee mij alleen bezig moeten houden met horizontale aangelegheden.
Dan heb ik natuurlijk wel recht van spreken.
Maar aangezien ook De SGP zich bezighoudt met hoerenlopen, oud of jong, moet je wel eens uitwijken.
Hoewel als ik er over nadenk.
Wij leven in een democratisch land, althans dat probeert men ons wijs te maken. Op de keeper beschouwd is het slechts een parlemantaire democratie.
Daar dit door een breed maatrschappelijk vlak moet worden gedragen denk ik toch wel enig recht van spreken te hebben.
Tenzij u natuurlijk doelt op mijn metier dan is het afhankelijk van de betaalde vergoeding of ik iets snel recht gezet moet zetten.
Desalnietteminnochthansniettegenstaande dat zal ik uw advies in overweging nemen

gravatar

Inderdaad een parlementair stelsel; u spreekt dus voluit mee en niet slechts enigszins.

Wat betreft uw beroep: in de onderhavige concrete zaak lijkt er niet veel eer aan te behalen. Er is verlopen getij waar bakens moeten worden gezet, of zoiets.

gravatar

Het is hier nu exact 16.00 u in Apelfoort en wij hebben niets gemerkt! Wij merken pas dat de hel los breekt als om 16.30 iedereen een half uur te vroeg huiswaarts spoedt!!

Reageer
gravatar

Beste Apelfoorter
Dat is jullie eigen schuld volgens mij.
Dat komt door de Wodanweg. De bewoners willen natuurlijk Wodan nog ontmoeten en gaan dan telkens een half uur eerder naar huis om te ontdekken dat Wodan het Hazenpad heeft gekozen. Ik zou een wijziging adviseren in Kwakerspad en het probleem is opgelost. Eeen pennestreek door de huidige naam als het ware

gravatar

Geachte Ouwe Hoer, aan u had ik nog de geschiedkundige uitleg van de naam Apelfoort toegezegd. Welnu een voorde was in het oud-nederlandsch een ander woord voor een doorwaadbare plaats en Appa of Apa was in die tijd ook wel een naam voor water. Zo ontstond dus Apelfoort: een plaats waar men door het water kon waden. Logsich dus gezien andere Nederlandse stedennamen als Amsterdam en Rotterdam (een dam in de Amstel of Rotte). Echter, wij zijn nog steeds fier op onze oude, historische namen vandaag dus bijv. de ‘Wodanweg’ i.p.v. het dorpsplein of de brink waarvoor u dus eerder bij de geachte heer Hietbrink dient te wezen.

gravatar

Geachte Apelfoorter
Dank u voor de toelichting u bent een man van uw woord.
Dan blijft Wodan maar weg ik bedoel dan blijft het maar de Wodanweg dat lijkt mij gezien de hieraan gehechte waarde geen probleem. Ik sta daar toch niet in de file.
Nee ik heb geen enkele behoefte mij tot de heer Hietbrink te wenden

gravatar

Apeldoorn en Amersfort… U vraagt om de juiste uitleg… Doorwaadbare plaatsen die heb je over al in Nederland en dan is het onzin om daarbij geografisch iets te benoemen; daar gaan trouwens geen mensen wonen in verband met overstromingen etc… Apeldoorn=appol-toren zie alweeeer Oera linda boek en Amersfort=om-muurs-fort een sterkte om veilig te zijn. Deze twee namen met kop en staart met elkaar te combineren is een leuke vondst, was het niet dat de 2 elkander als stadsstaten hevig hebben bevochten.
De Bischop van Utrecht=Uit-trekt werd er jaren lang gegijzeld, toen wilde de een de andere met keien gaan bekogelen doch die kei bleek te zwaar en hebben ze toen maar onder de grond gestopt. Zo hebben alle namen een verassende oersprong, den Bosch niets met bossen te maken maar het was DES-Hertogen-post van het Hertogdom Brabant in den Bourondische tijd. Oeteldonk=houd-al-dank- een carnavalsch dank feest tot de lente dat ze de winter weer door gekomen waren.

gravatar

Beste Apelfoorter,

Ik vind dat Apelfoort juist om half drie iets prachtigs heeft te bieden. Echt is wat ik niet zou willen missen, als ik daar zou zijn. Dan vertrekt de exprestrein naar Brabants hoofdstad!

gravatar

LAAT ME NIET LACHEN! Exprestreinen komen hier expres te laat! En waarom dan wel? dat is expres afgesproken met de taxie bedrijven, zodat aansluiting met lokaal gemist en ze afhankelijk zijn van streekvervoer met die taxies… dat is nu de dek-mantel van koruptie die oer-hollands is. Of je neemt nog een express koffie en wacht op de volgende die ook weer express te laat. De Frya reed alle stopplaatsen voorbij om dat ze express haar tijd moest in halen. En zo is dit land expresssss ssst! naar de kloten. SSST vertel het niet verder.

gravatar

Nu toch, Heer Spaland, er is weinig tot helemaal niets veranderd door de eeuwen heen van 1740 af aan, staat er geschreven, moet ik verrast concluderen. Zelfs de bewoners bevinden zich nog in het kabouterstadium, zoals Paulus bewijst.

Ei ei, zou hier nog Ontwikkelingshulp van pas komen? Men neemt daar al tijden groeihormonen tot zich teneinde een zij spek te winnen in een wielrenkoers: men kan zich derhalve achter de oren krabben wat met werkelijke hulp wordt gedaan: het land bemest? De varkensstal van een nieuw behangetje voorzien?

Een zware onderzoekscommissie onder leiding van professor Bokhoven lijkt het minimale wat moet gebeuren.

gravatar

Ik begrijp uw vragen, Heer Jeettje, maar de antwoorden moet ik u schuldig blijven. Ik heb met publicatie van deze link – de Den Bosch-leaks – een signaal willen afgeven aan de samenleving. De reguliere weg langs de verantwoordelijke autoriteiten is zoals gewoonlijk een doodlopende gebleken.

gravatar

Hietbrink voor eens en altijd zijn naam hier express voor de Speld verklaard. Brink is inderdaad ook dorpsplein doch aangezien het daar allemaal gebeurt is het tevens markt=brink aldaar brengt=brinkt men zijn koopwaar of ruilhandel in de aanbieding.
Hiet=hiet-tiet=diets het oudste volk der nederlanden… kijkt in den Histoirische atlas van Hettema=hieten-man en ziet dat de oudste naam van ons land Hieturia=hiet-door-rijden ja, allemaal met handel afkomstig uit het Hietieten land oorspronkelijk Turkije=trek-hije=trek-houden van trekken de wijde wereld door. Tukkers=trekkers… Maastricht=maas-trekt, dordecht=doortrekt,utrecht=HIET-TREKT WAAR HIETBRINK GEBOREN 9-8-1943, papendrecht=papen-trekt, mijndrecht=midden-trekt, ossendrecht=ossen-trekt, barendrecht=boeren-trekt,zwijndrecht= zeeuwen-trekt, nifterik=neven-trekt een neven route naast de hoofdroute… haasdrecht=haast-trekt en die was nog sneller… en zo komen we tot een geschied-en-is van feiten die nog nergens in de boeken vermeld; maar thans regelrecht op intenettjes staat. De wereld primeur voor de altijd dom gehouden lezertjes van “de speld” Hietbrink weet te veel en U weet te weinig. Sorry! Alles is anders dan u ooit geleerd hebt.

gravatar

Klets niet zo dom en geef eens fatsoenlijk antwoord op simpele vragen, knurft. En dan ook nog dáár waar ze je gesteld worden.

Jouw zelfverzonnen kennis is van geen waarde voor mij: ik kan er geen halfje brood mee kopen of een bioscoopkaartje, en stelen heb ik geen zin in. Ik kan er zelfs geen conversatie mee aangaan of anderzijds zinnige communicatie mee bedrijven, maar dat zul je zelf ook wel gemerkt hebben.
Je hebt van mij gelijk gekregen, dus hou nu eens op met je beledigingen.


Zo, met excuus aan de lezers; even een soort taal gebezigd wat BWH beter tegemoet komt ten aanzien van zijn dagelijks bestaan en daarmede hopelijk ook beter op waarde de ernst in van kan schatten, hoewel mijn twijfel daarover Alpenhoogte evenaart: de figuur schijnt persistent immuun te zijn voor de rede. Het kind dat tot vervelens toe uitentreure ‘meneer de Koekepeer’ blijft dreinen.

Helaas schijnt de man ook lezingen gegeven te hebben aan een Marokkaanse universiteit: het zou een verklaring kunnen inhouden waarom verse immigranten zulk een raar taaltje bezigen.

gravatar

Dat was heel mooi, Heer Jeettje. Ik hoop dat het u opgelucht heeft.

Maar één ding is wel knap van hem. Hij heeft een ritje zwartrijden ter waarde van 1,50 euro om weten te zetten in een vrijheidsstraf van 14 dagen en daarbovenop een weigering van uitkering voor een bedrag van 8000 euro.

Dat is knap! Ik doe het hem niet na… Hij heeft gelijk. Zoiets leren wij niet op school.

gravatar

Jeeettttje @ Het is dat het in de Speld! anders kwam ik je eens opzoeken in je schuurtje waar het ook mag staan met je apenkop. Om je van je zonne-pannen dak af te flikkeren.
Hietbrink is 9-8-1943 geboren in het katerijne klooster met de keizersnede… dus toen lag hij al verkeerd. Voor aap staan, apen-kal in de aap gelogeerd, alles van toepassing op Berend willem hietbrink… maar in niets nog ooit iemand anders na-geaaaapt. Orgineel Hietbrink. Heb je wel eens wat van hem gelezen… stuur het je franco toe.

gravatar

Gisteren @ Jeettje – Rotterdammer z.h. • 20 februari 2013, 12:28
Tip 6: ga bij hevige zonneschijn met de hele familie op de panelen liggen om het blootgestelde oppervlak zo klein mogelijk te maken.

Thans weet iedereen dat Jeettje en zijn familie een zonne-steek. Komt volgende Zondag op TV in ontdek je plekje.

gravatar

Aardige blog, heer Wildeman. U schetst niets nieuws dan hetgeen we al weten over BWH. Ja, excentriekelingen kúnnen spannend en leuk zijn, maar ook heel erg vervelend: vooral als ze overgaan tot scheldpartijen.
Vanuit mijn vakgebied zie ik een persoon waarbij empathie lijkt te ontbreken, wat jammer is: de persoon zélf heeft daar het meest last van en komt in een vicieuze cirkel van boosheid.

Het lijkt me niet raadzaam om ‘avonturen’ te beleven: de moeilijkheden waarin deze mensen komen te verkeren lossen zich voor hen wel op, maar voor anderen die het volle bewustzijn wordt toegerekend kan dat akeliger gevolgen hebben.

Ik denk dan aan een collega die, lang geleden, om het vertrouwen te winnen en hen beter te kunnen doorgronden, met zijn pupillen op rooftocht mee ging.
Dat liep niet goed af.

gravatar

Rotterdammer met zijn gejammer, jij bent die gene die slechts negatieve vooroordelen heeft. Alles Wat de duizenddichter te berde brengt moet je ergens aanvallen of onderuit halen. Scepties is goed, doch je ziet zelf niet hoe Jullie (ook de Spalanders)door zeuren. De man zit niet te wachten op gelijk dat hij al 40 jaren heeft en dat ook gesteund door de breedste laag van het volk. Hij zegt alsmaar de geleerde dat zijn de verkeerde en dat lezen we ook daaglijks in de kranten, op alle gebieden als ze weer betrapt met het een of ander en dat komt allemaal nog eens van verrade werk onder deze lieden zelf, die elkander al niet kunnen zien of luchten, elkander het sukes niet gunnen. Of zijn jullie zelf zulke lieden… in mijn vak schrijft Jeettje… jou vak is op voorlopig op een zonnen brandend dak.

gravatar

Heer Spaland
het gaat hier om het voorstschrijden inzicht van Jeettje. De tijden veranderen zoals ook u wel heeft gemerkt. Jeettje scheert zich vanaf gisteren om half drie

gravatar

Dank, Heer Zerk, voor de toelichting. Ik dacht even dat Heer Jeettje zich ongeschoren niet aan den volke durfde te vertonen gelet op het ontbreken van zijn avatar. Maar misschien plaatst hij hem alsnog. En misschien ook voortschrijdend inzicht.

Men weet het nooit. Tijdens de beeldenstorm werden de heiligenbeelden neergehaald door hen die ze hadden betááld. Ik dacht altijd dat dit inconsequent was. Maar wellicht was ook daar sprake van voortschrijdend inzicht.

Ach ja, vragen van den dag.

gravatar

Heer Spaland: het is winter, dan scheert men zich toch niet?

Maar ik zie wat u bedoelt: een hiccupje, nu hersteld hoop ik, via de edit knop.

gravatar

Aardige blog, heer Wildeman. U schetst niets nieuws dan hetgeen we al weten over BWH. Ja, excentriekelingen kúnnen spannend en leuk zijn, maar ook heel erg vervelend: OOKEEE! Jeettje dat geld dan voor jou baardaap, zusje van Bokito. Je begint met aardig… en eindigd met rooftochten… dat natuurlijk weer op Hietbrink moet slaan.
‘Ik denk dan aan een collega die, lang geleden, om het vertrouwen te winnen en hen beter te kunnen doorgronden, met zijn pupillen op rooftocht mee ging. Dat liep niet goed af’ Je noemt hem kollega… maar het is wel het bedrijfs hoofd van de reclasering. Vak idioot dat je bent… welk vak? vakken vullen supermarkt ? Vliegen we boven Nederland dan zien we allemaal vakjes die al genoeg gevuld en dat zijn dan ook de hersenen van dat volk. Lege vakken en die probeert iemand als Hietbrink alsnog op te vullen.

gravatar

Heer Spaland
Dit betreft niet uitsluitend sommige lezertjes.
Vooral tijdens het carnaval zijn er hele volkstammen die niets meer over Den Bosch weten en zich hiervan ook later niets meer kunnen herinneren

gravatar

Ja de beeldenstorm heer Spaland dat is ook weer zoiets. Volgens GW is hier spraken van geschiedenisvervalsing.
De RK kerk wilde hiermede de afvalligen
(waar ben ik dat wooord eerder tegen gekomen) in een kwaaddaglicht stellen.
In werkelijk heid ging het echter om ingehuurde moslimmietjes. DEeze waren al berucht voor hun invullen tijdens het Bizantijnse rijk en de overblijfselen hiervan zijn nog altijd in Spanje zichtbaar. Aan de stelling van Wilders hoeft dus niet.getwijfeld te worden. Ook broodetende profeten hebben soms gelijk onder het motto wiens brood men eet diens woord men spreekt. In Wildersvank is dit algemeen bekend.
Uw slotconclusie is volkomen juist er werd betaald.
Er is er maar één die zich blijkbaar niet meer contant laat betalen. Bram M

gravatar

U vroeg of het mij opluchtte, Heer Spaland, maar dat was het doel niet: ik voerde een experimentje uit. En gezien de reacties van BWH, ook onder zijn andere namen, is het succes volkomen qua voorspelling geslaagd.

Diepe tevredenheid bekruipt mij. Maar daar was het niet om te doen, zoals gezegd. Hoewel het de ambachtsman niet euvel geduid mag worden de vruchten van zijn arbeid zélf te bewonderen.

gravatar

Welaan Heer Jeettje, ik ben zeer verheugd dit te vernemen. De uitkomsten zijn bevredigend. Zo leert men dat dat het geen probleem is als men zijn reclasseringsambtenaar midden in de nacht uit bed belt. Altijd bereid tot hulp en bijstand. Nederland zorgt goed voor zijn ingezetenen. De kosten zijn er dan ook naar.

gravatar

Dames en heren toch! Staakt uwer wat wilder geraas svp. In Apelfoort verschillen we smaak- en stijlvol van mening. Hoewel we Donar nog immer gedenken wil dat niet zeggen dat we nog steeds met onze hamers op de schilden slaan om er hete bliksem van te doen afkomen! Kies uw woorden svp doordacht en wijzer ende verheug u op een zonnige winterse dag als vandaag! Apelfoort boven!

gravatar

@ heer Jeetje zeker in deze winter is dat volstrekt overbodig.
Deze regering, ook wel bekend als de bende van Rutte, zorgt er voor dat u wordt geknipt en geschoren. overdaad schaadt nietwaar

gravatar

I life in ze USA vir twenty iears now and we heve no proplems on helf sree. May be becose we name it two:sirty p.m, or fortien-thirtie, ze way jou want it best!

Reageer
gravatar

Eindelijk durven we de problematiek van 14.30 uur onder ogen te zien. Dat werd tijd ook, want het is inmiddels al 11.55.

Reageer
gravatar

Een uitstekend initiatief. Persoonlijk vind ik dat ook voor die andere 1439 in minuten uitgedrukte tijdstippen een gedragscode moet komen. Zo zou ik graag zien dat er een after lunch dip verbod komt voor 12:45.

Reageer
gravatar

Ik vind het allemaal erg moeilijk! Moeten we nu respect tonen voor half drie of om half drie. En dan dat woord ‘voor’: respect voor als in vóór (aanvang van) dat tijdstip of als in ‘voor uw ouders’? En dan kan zo’n kweknek van het CDA wel wat vinden, maar waar blijft Opstelten? En is er rekening meegehouden dat in de Eredivisie de meeste wedstrijden op zondag om 14:30 aanvangen! En de KNVB wenst ook al respect! Wordt dat dan dubbel respect of alleen voor de scheids- en lijnrechters. Hoe duidt Bert Bokhoven dit? Schoolmeestertjes of -hoofden uit Maaskantje worden uitdrukkelijk verzocht NIET te reageren!

Reageer
gravatar

Opstelten moet verre van dit onderwerp worden gehopuden die zet de zaak alleen maar op stelten. Daarvoor heeft hij een cursus gevolgd in Haren.

gravatar

Half drie? Is dat niet gelijk aan 150%?
Jemig!! Dit is een rottruuk om ons nog harder te laten werken. Mensen tuin er niet in. Teken niets!! Ik licht zo snel mogelijk de FNV in….Blijf tot nader order werken op half half drie!
Arbeiders aller landen: Verenigt U!

Reageer
gravatar

Het betreft hier dan ook een sluwe misleiding, van Zerkhuizen. De FNV, jaja.. Ehh wie precies? Bovendien zijn de arbeiders aller landen al verenigd, zij heten De Menscheid (een enkele uitzondering daargelaten).

De kwestie ‘half drie, wel of niet doen?’ interesseert mij trouwens weinig. Het Zweedse model nog minder. In Zweden zijn de zaken zodanig goed geregeld, dat men de kleinste variatie aanziet voor een manifestatie mijnerzijds. Nou ik kom er al jaren niet meer!

gravatar

Hoerenloper van de SGP? Is het dan niet langer usance binnen die club om binnen het gezin De Daad bij Het Woord te voegen (en uitsluitend binnen het gezin)

gravatar

Heer Bøs Showfør
Natuurlijk is dat usance.
Het wordt zondags van de kansel gepreekt.
Alleen binnen het gezin zou tot verwarring kunnen leiden. Naar het schijnt neemt ook de voorganger hieraan volop deelneemt.
Er gaan geruchten dat dit onder voorzitterscap van Wim Deetman nader wordt onderzocht.
Nee het insect tiert welig onder onze mannenbroeders

gravatar

Ik zeg: maak die siësta nou eindelijk eens verplicht. Eerst om twaalf uur een goede lunch, een tukkie doen van half twee tot half vier en dan nog even de boel opruimen tot vijf uur en weer naar huis. Probleem opgelost! De Spaanse economie vaart er ook zeer wel bij!

Reageer
gravatar

In Zweden gebeurt zowiezo nooit wat, behalve dat hat vaak om half drie ‘s middags al donker is en om half drie ‘s nachts licht. Maar veel spectaculairder wordt het daar niet.

Reageer
gravatar

AH! Excuus Cor, ik had uw reactie nog niet gezien, doch u betoogt hetzelfde als ik. Het moge een bevestiging zijn van de waarachtigheid van onze stelling.

gravatar

Half 3 stilte, bezinning
Half 4 soepje
Half 5 borrelen
Half 6 naar huis toe
Half 7 avondeten

Het is een mooi rijtje.

gravatar

Dank u Heer Zerk,
Mijn gedachten gingen direct uit naar gisteren. Half drie was toen fabuleus: het was einde dienst. Waar het Zweden betreft: berne leren daar ‘voor het donker thuis’. Omdat het in Zweden in deze tijd van het jaar om half drie zowel reeds als nog donker is, gebeurt daar NOOIT iets. Iedereen is immers thuis.

gravatar

Meneer Showfør, ik vind uw uiteenzetting toch iets te kort door de bocht. Het probleem verplaatst zich in Zweden slechts. Wel een van huiselijk geweld gehoord?

gravatar

Beste Erusukkel

Bøs Showfør gaat nooit te kort door de bocht. Hij is beroepsShowfør. Wanneer hij te kort door de bocht gaat is hij te vroeg op de volgende bestemming. Daarmee is de dienstregeling weer ontregeld.
Hij zal zeker niet in zeven sloten tegelijk rijden. Te laat is dan ook geen optie.
U zoekt slakken op laag water en staat daardoor zelf voor Jan met de korte lul.
Huiselijk geweld is algemeen geaccepteerd in Zweden en kan
niet als iets buitengewoons worden gezien.
De stelling van Bøs Showfør wordt hiermee geen geweld aangedaan.

gravatar

Beste Ølgrund,
Natuurlijk willen wij dat niet. Het probleem is alleen dat het er wel van komt. Gezien het huidige beleid van de VVD en de valse profeten van de PVDA is dat onvermijdelijk. 600 rusthuizen dicht nee het aantal zelfmoorden zal ernorm toe nemen. Stel je voor geen opvang meer in de rusthuizen. Wordt deze groep thuis natuurlijk continue gepest door de overige familieleden. Te denken valt hierbij aan de termen als babyboomers, potverteerders en pensionados. Een enorme toename van zelfmoordpogingen.
Op dit moment studeert de NS al op een aangepaste dienstregeling. Ik heb begrepen dat de zorgverzekeraars aansturen op het gratis verstrekken van de euthenassipil. Mocht men hier niet gebruik van willen maken dan verstrekt Het Kruidvat gratis een spuit bij aankoop van een pak incontinentie luiers.
Mocht ook hier geen gebruik van worden gemaakt dan zijn verdere kosten geheel voor eigen rekening. Dan resteert alleen nog de alcoholverslaving.
Dit kan in dat geval alleen wanneer zij van de familieleden nog voldoende zakgeld krijgen uiteraard. Hiervoor is inmiddels ook weer een studie onder notarieël toezicht opgestart.
Het dat dit onderzoek wordt gesponserd door Aldi en Lidl die grote plannen hebben om de huidige winkels te verbouwen en voor de hulpbehoeftigen en oudenvandagen rollator-inns te willen bouwen bij de drankhoek.

Uitzondering hierop vormen vanzelfsprekend de Alzheimerpatiënten die krijgen dit toch niet mee.

Nee het Zweedse model rukt op.
Het Zweed breekt mij nu al uit.
In de snode plannen van het VVD-PVDA plukzeteam is ook geld uitgetrokken om uitlevering van Anders Breivik mogelijk te maken. Deze wordt dan omgeschoold om op de ouderen te kunnen schieten.

Jaja het worden roerige tijden Ik krijg het nog druk
Ik zie er wel BRØD in.
Raadpleeg ook: G Raf Zerk – KnekelbrØd

gravatar

“kwart voor drie: het ideaal”, uit: Kouwenaar, G., “volledig volmaakte oneetbare perzik” (Querido 1978, p.11)

Reageer
gravatar

half 3 is schijnbaar het tijdstip dat heel veel mensen zich stierlijk gaan vervelen en dan maar onzin uit gaan kramen, zal dus wel een concentratie probleem zijn, get a life

Reageer
gravatar

Eindelijk wat duidelijkheid. Indachtig Opstelten’s ‘maatregelen anders kinderporno’, kunnen we nu vaststellen dankzij Asscher dat kinderporno een aanvang neemt om half drie.

Blijft toch weer de typische onduidelijkheid van de politicus die zich niet wil vastleggen: is het nu 14.30 of 02.30?
Het is me duidelijk dat in het artikel ‘s middags staat, doch wetgeving welke door de Eerste Kamer moet worden goedgekeurd wordt niet zelden terug verwezen vanwege dit soort eenvoudig te vermijden onnauwkeurigheden.

Reageer
gravatar

Opvallend is wel dat dit alleen door de weeks voor half drie overdag geldt. In het weekend zijn de meeste problemen juist om half drie ‘s nachts te melden.

Reageer
gravatar

Zie het artikel no 1 van de Heer Spaland.
Wanneer u aan een symposium wenst deel te nemen is het niet de bedoeling dat u gelijk met de deur in huis valt. U dient vooraf alle belangerijke voorstudies en assays te raadplegen
teneinde goed beslagen ten ijs te komen.

gravatar

Goedemorgen Heer Spaland
U heeft kans gezien om voor half drie te reageren. Gelukkig maar.
even een aanvulling op de tijdregistratie. Postduivenbezitters hoeven alleen maar te klokken lijkt mij.
Dit in tegenstelling tot klokkenluiders die niet weten waar de klepel hangt.
Die dienen van een een electronische enkelband aan te schaffen.Samenscholingen
onder de klokkenstoel dienen rond half drie verboden te worden en hierop zou de heer KarelJon wel toezicht kunnen houden.
De commissie uiteraard onder leiding van Henk Kamps

gravatar

Postduiven, dat is ook weer zo iets. Om te zorgen dat het geen allegaartje wordt, dienen de klokkenluiders te luiden op de melodie van “Die Taubenpost”. Het vergt wellicht enige oefening, maar vorm en inhoud blijven dan in evenwicht.

gravatar

Kijk eens aan, ik kom net binnen en er is alweer post voor mij.

Maar er is toch in het geheel geen reden voor zorgen? Stel nu toch eens dat ik gestoord zou zijn. Let wel: stel. Er zou – in dat geval – geen enkele verstoring van de goede gang van zaken optreden. Het collectief is krachtig genoeg om een enkele rimpeling op te vangen. Het collectief heeft wel voor heter vuren gestaan.

Ook van een uitbundig gevierde verjaardag is geen sprake. Zondag ben ik pas jarig.

Ik denk toch dat het gewoon even aan de “edit” heeft gelegen, die overigens spontaan is hersteld. Ach, dat is net als bij een griepje. Een dokter helpt u daar met 2 weken vanaf en anders is men er toch maar mooi 14 dagen zoet mee.

Evengoed bedankt voor u aller goede zorgen.

gravatar

Heren
Ik neem vanavond maar een collectieve snipperavond.
Ik ga uit eten met Ouwe Hoer u zult ons dus met node moeten missen.
fijne avond nog zou ik zeggen