Binnenland

50Plus verontwaardigd over afsplitsing PlusMinus78

‘Blijkbaar telt alleen het eigenbelang’

Deel op FacebookReactiesTweetReacties51 EmailenPrinten
Bron YouTube: rapvdijk

Door en • maandag 11 februari 2013

De partijleiding van 50Plus is boos over de afsplitsing van enkele oudere leden van de partij. De nieuwe partij PlusMinus78 wil alleen nog opkomen voor de belangen van mensen rond de 78. Volgens fractievoorzitter Henk Krol tast dat de solidariteit binnen oudere generaties aan.

Krol (62) zegt ‘ronduit verontwaardigd’ te zijn. “We zijn goed op weg om de jongste schouders de zwaarste lasten te laten dragen en dan krijgen we ineens dit. Alle ouderen zijn ons evenveel waard, ongeacht hoe oud ze zijn. Leeftijd mag nooit een rol spelen.” Krol is bang dat mensen van rond de 78 de pensioenen van mensen tussen de 86 en 93 en met name mensen van 62 op zullen maken. “Daar zal ik mij met hand en tand tegen verzetten.”

Ook de jongerenbeweging van 50Plus, Tussen51en56, is ‘diep teleurgesteld’ over de afsplitsing. Voorzitter Dick Malherbe (55) hekelt het egoïsme van zijn ex-partijgenoten. “Dit is echt schaamteloos. Blijkbaar telt alleen het eigenbelang.” Hij waarschuwt voor de gevolgen. “Jongere ouderen worden steeds bozer. Wij accepteren het niet als een groepje eind 70’ers onze poen afpakt.”

Cock Hoogendijk (79), oprichter van PlusMinus78, ziet dat anders. “Wij merken juist dat ouderen rond de 78 het significant moeilijker hebben dan andere 50Plus’ers. Mijn man en ik kunnen bijvoorbeeld nog maar twee Rijncruises per jaar doen. Voor dat feit was binnen de partij gewoonweg te weinig aandacht. Het enige wat je op zo’n moment kunt doen is een nieuwe partij oprichten.”

PlusMinus78 laat meteen van zich horen. De partij roept de achterban op om de komende drie dagen niet aan het werk te gaan. Hoogendijk: “Laat dit land maar eens voelen hoe het zou zijn als alle mensen van rond de 78 ermee ophouden.”

51 Reacties

Uw mening telt. Juist nu.

  tekens resterend

 1. #1

  Haha! Zeer geestig.

  (0)
 2. #2

  Er zijn altijd een paar ouderen bij, die het voor iedereen moeten verzieken.

  (1)
 3. #3

  Read my lips: DS’70 komt binnenkort ook weer terug in de kamer.

  (0)
  • #3

   En de CP’86, voor de alleroudsten. Die de oorlog nog hebben meegemaakt. Met rode banden om hun arm.

   (0)
 4. #4

  OK. Ik ben net 50 geworden, en ik hoor dus klaarblijkelijk niet bij enige doelgroep binnen 50plus. Bij deze roep ik iedere 50er op, om met mij de EGBIHHW (Een goed Begin Is Het Halve Werk) afsplitsing te beginnen binnen de 50plus partij.

  (2)
 5. #5

  Ouwe zeurpieten zijn het. Voor ieder ongenoegen een nieuwe partij oprichten, daar wordt niemand blij van. Het is min of meer te verwachten dat de 78-plusser weer te weinig aandacht zal hebben voor de kwaliteit van de moderne babyvoeding. Het wordt tijd dat de 6-minners (niet die van het rapport) zich laten horen.

  (0)
 6. #6

  Voor je het weet dient de Partij voor Teleurgestelde Postzegelverzamelaar zich aan. Berg je dan maar. Die mensen zijn vaak vrij gewelddadig.

  (2)
  • #6

   Geweldig dit.

   (0)
 7. #7

  Het wachten is nu op de heroprichting van de CPN…

  (0)
 8. #8

  Wacht maar tot ik 92 word!! Dan zult u pas echt wat beleven!!

  (0)
 9. #9

  Hoeveel 100 plussers zijn er?

  (0)
 10. #10

  Het generatiekloofconflict binnen 50+ begint pijnlijk duidelijk te worden.

  Je kunt niet verwachten dat iemand van ’63 hetzelfde denkt dan een vooroorlogs persoon uit 1935 en nog geen patat of riolering was, het sociale leven bestond uit kerk, gymnastiekvereeniging en klonk tussen het geratel van machines door
  in de confectie nog wel eens een mooi meisjeskoor.

  (1)
 11. #11

  50+ … wat is dat? ik eet altijd 40+

  (1)
  • #11

   50+ is zoooo 1963 …

   (0)
 12. #12

  Deze hoogbejaarde dwazen moeten worden gestopt! Ze staan al zo lang buiten de maatschappij dat er niets van te verwachten is. De oprichtster beklaagt zich over het feit dat ze nog maar tweemaal een cruise per jaar kan maken. Hebben ze wel genoeg aanhangers om de partij in stand te houden, gezien hun leeftijd?

  (0)
  • #12

   Inderdaad. Ze kunnen zogenaamd niet meer werken, maar een partij oprichten kunnen ze dan opeens wél. Twee maal per jaar een cruise. Daarmee is dan gelijk duidelijk hoeveel er nog kan worden gekort.

   Het gaat goed met de firma Nederland. Ik ga maar een baantje zoeken.

   (0)
  • #12

   henk m. hoofdverdachte: gaat maar een baantje zoeken. Luie donder dat je bent. Weet wel dat Hietbrink midden de de ouder van de dagen samenleving… en waar in deurwaarders en overheid hunne weg wel vinden. Daar bejaarden vaste woon en verblijf en inkomsten van hun AOW. Iedereen die maar ook eens stap ooit verkeerd gezet… kaal of te wel leeg geplukt wordt. Onder een hoedje spelend… Avocaten. rechters, justitie en deurwaarders. In deze politieke politie staat. Geloof het of niet. Staks zijn jullie aan de beurt. Vuile huichelaars. Politie en politiek slechts een letter verschil.
   HENK KROL; FOR PRESIDENT!

   (0)
  • #12

   Ach ja, een baantje zoeken. Weet u wat? Ik zie er maar vanaf. Ik weet wel dat ik het heb beloofd, maar ik heb er spijt van. Ik zei het in het vuur van het betoog.

   En waarom zou ik ook? Mijn pensioen is deze maand ingegaan en daar zal ik best wel van kunnen leven. Deurwaarders? Die verwacht ik niet. Het is niet zo moeilijk om dat te voorkomen. Als ik vandaag een rekening krijg, dan betaal ik die vandaag. De PC staat toch aan, dus het gaat in één moeite door. Prompte betaling is mijn devies. Als ik dan naar het saldo op de bank kijk, dan staat daar ook mijn saldo en niet het saldo waar nog onbetaalde rekeningen vanaf moeten. Het hebben van overzicht heet zoiets.

   Natuurlijk komen we allemaal aan de beurt. Dat weten we allemaal ook jaren voor het zover is, zodat daar rekening mee kan worden gehouden. Beukennootjes verzamelen voor de winter.

   Nee, ik zie toch maar van dat baantje af. Ik heb het niet nodig en zo kan iemand die het wel nodig heeft aan de slag. Ik wil niemand zijn werkgelegenheid afnemen.

   (0)
 13. #13

  Ik voorzie een nieuwe scheuring: die van leden mét en zonder pensioengat.

  (1)
  • #13

   @ Geachte heer Jeettje, Dit is inderdaad te voorzien, maar afwendbaar indien wij,als quasistupidentia’s der Nederlanden de geesten bij elkaar voegen met een systeem, waar het pensioengat een beetje wordt aangevuld, waar dat strikt noodzakelijk is.Er is heus wel iets aan te doen, geloof me maar.Waar het om gaat is de wil, die moet van ijzer zijn. Dan beginnen we een ouderenpartij zonder leeftijd te noemen en dan kan Krol rustig met pensioen. Wij worden betaald voorzitter en hoeven dus nooit meer te werken. Je moet nu eenmaal altijd voor de ideale oplossing gaan.Zo was het, zo is het en zo zal het nog 5 minuten blijven.

   (0)
 14. #14

  Dat 78+- een eigen partij opricht ok maar dat zij bingoënd onze waterwegen onveilig maken is andere koek!

  (0)
 15. #15

  Ik blijf in ieder geval tot m’n 66e (pensioenleeftijd)lid van D66, tenzij ze het pensioen ook gaan afschaffen.

  (0)
 16. #16

  Ja hoor… Mensen van rond de 78 in de overtoeren!

  (0)
 17. #17

  Bij mij in de buurt wordt er rekening gehouden met Korsakoff, dementie en Alzheimer. Men noemt de partijen dusdanig dat deze herkenbaar (kaas) zijn voor de doelgroep, zonder daarbij nodeloos ingewikkelde getallen te gebruiken:

  Partij voor de Gerijpten
  Partij voor de Jong Belegenen
  Partij voor de Belegenen
  Partij voor de Ouden
  Partij voor de Zeer Belegenen
  In Buitenveldert is men de Franse Schimmelpartij aan het oprichten.

  (0)
 18. #18

  Onwillekeurig moet ik denken aan Camille Huysmans die toen hij zich op zijn 94ste voor de zoveelste keer kandidaat wilde stellen voor de Belgische Socialistische Partij te horen kreeg dat de partij hem te oud vond. Daarop besloot hij met een eigen lijst aan de verkiezingen deel te nemen.

  (0)
 19. #19

  78 wat is dat nou? Dat is nog hartstikke jong! Camille Huysmans was 94 toen hij zich voor de zoveelste keer voor de Belgische Socialistische Partij kandidaat wilde stellen als lijsttrekker. De partij weigerde dit omdat men hem te oud vond. Daarop nam hij met een eigen lijst deel aan de verkiezingen.

  (0)
 20. #20

  Heel vervelend voor Henk dat zojuist de nieuwe voorman voor die nieuwe partij zich bekend heeft gemaakt vanuit Italië.

  (0)
 21. #21

  Ze moeten eerste maar eens in de plus minus 78 of daar omtrent zien te worden…..
  Hietbrink mag zich een persoonlijke vriend noemen van Henk Krol. en… die zorgt er dus echt wel voor dat;
  78 + minus op hun 78e + minus of daar
  omtrent al hun centen nooit dan al kwijt zijn. Want wij waren de zaaiers en de maaiers maar nimmer de graaiers.
  Dus met klem; stem op HEM!

  (0)
  • #21

   Burgers buiten lui en boeren
   stop onmiddelijk ouwe hoeren
   Henk krol doet ons eene lol
   schijt uw onderbroeken vol
   waar toilet papier te halen
   de luiers konden wij betalen
   onze kinderen thans de beurt
   bed met poep-resten besmeurt.

   (0)
 22. #22

  50+ zal binnen kort haar naam veranderen in 50 t/m 76 77 t/m 79 niet en dan 80+.
  Veel duidelijker zo.

  (0)
 23. #23

  50plus heeft inmiddels ook de websites 51plus,52plus,53plus,54plus,55plus,56plus,57plus,58plus en 59plus gereserveerd, zodat de komende tien jaar rustig kan worden verder gewerkt. Onderzocht wordt nog of de instap site 50min en onder49 moeten worden toegevoegd. Dit in verband met het garanderen van de toekomst van de beweging.

  (0)
  • #23

   Komt er nog iets speciaals voor mensen die op 29 februari geboren zijn?
   We willen wel graag uitputtende volledigheid nastreven, nietwaar?

   (0)
 24. #24

  Een duidelijk verhaal, maar Krol c.s. hoeven zich hierover echt niet druk te maken. Door incontinentaal vluchtgedrag zit de helft van 78’ers langdurig op de Kanarische eilanden. Daar een stem uitbrengen lukt vrijwel niet. Daar is een lange adem voor nodig en die hebben ze niet meer. Het restandje in NL is er vaak nog beroerder aan toe en uiteindelijk brengen maar een handjevol van deze lieden hun stem uit.

  (0)
 25. #25

  Ik ken ‘m wel die Henkie Krol! Zo’n viefe 60-nogwatter. Brutaal snel kereltje, zo’n kompjoeter-hekker ook nog eens. Wacht maar: wij hebben zometeen dhr Ratziger die vanaf 28/2/13 veel vrije tijd schijnt te hebben! Weg met de jonkies, lang leve de oudjes!

  (0)
  • #25

   Ouderen zijn; verleden-heden-toekomst
   verstand kwam met hardwerkende jaren
   nu de verzorging ziender ogen verslonst
   al hun sparen thans als dank grijze haren

   de duizenddichter.

   (0)
 26. #26

  Ik wist niet eens dat den Uyl dood was. In de jaren + – 1973 probeerden ze de mensen ook al wijs te maken ‘dat er niet genoeg’ was. Om dan op een ziekelijke wijze de prijzen van ALLES kunstmatig op te drijven. Pak nou olie.

  (0)
  • #26

   Ik las dat er een Belgische bolletjesslikker naar het ziekenhuis was gebracht vanwege het knappen van 1 bolletje: u bent wel weer snel opgeknapt zeg! Was zeker geen zuivere cocaïne?

   (0)
  • #26

   Dat is zeker waar. Ik zie hem nog staan: “Het wordt nooit meer zoals het was.” Sinds die tijd hebben we het veel beter gekregen.

   En dat gaat ook nu weer gebeuren. Waar het dieptepunt ligt, weet niemand. Wel weten we van vorige dips dat het omslagpunt pas komt als de laatste optimisten de moed opgeven.

   (0)
 27. #27

  Op relatief jonge leeftijd begon Hillary Clinton in haar broek te doen dat het de spuigaten uit liep. Dat is wat je krijgt als je denkt dat de WERELD zonder je niet verder kan. Als het goed is heb ze het door.

  (0)
 28. #28

  Gouden Tip: Ben je 65+ dan kan moet de gemeente een gerechtelijk
  ontruiming voor-komen. Via schuld-hulp
  verlening wettelijk verplicht. dat weet Hietbrink pas sinds 14 dagen; dus ook de advokaten voor niets ingezet. Dat geld kwijt.
  Je moet het maar weten en zo nu weet U het ook. Het meeste weten we namelijk niet….
  Graag van dienst, met de vriendelijke groeten. BWH>

  (0)
 29. #29

  Tja, dit legt wel een bom onder alle altruïstische motieven van 50PLUS…..

  (0)
 30. #30

  Het klinkt als een 1 april mop.

  (0)
 31. #31

  Weer die jeugd van vroegah !
  Daarbij lost dit zich ook niet vanzelf op, want al is het verloop groot, als we de medici mogen geloven zullen meer mensen de 77+ halen, en dan zal PlusMinus78 t.z.t. klagen over de afscheidingen Rond80, OmeEnNabij90 etc.

  (0)
 32. #32

  Van plus minus78 nooit gehoord. Ben zelf 79 jaren en heb niets te klagen.
  Het wachten is nu op plus minus88, plus minus98 en voor hen die nog wat ouder zijn plus minus108.

  (0)
 33. #33

  Is dit serieus te
  nemen?

  (0)
 34. #34

  Twee Rijncruises per jaar is al een luxe. Vele jonge ouderen kunnen om financiele redenen helemaal niet op vakantie. Waar blijft de solidariteit. Wat een egoistische partij dat PlusMinus78. Weg ermee. Nooit op stemmen.

  (0)
 35. #35

  cabaret in optima forma!!!

  (0)
 36. #36

  Ik ga een nieuwe partij beginnen: Ieder1.
  Samen voor ons eigen. Wie doet er mee?

  (0)
 37. #37

  En maar volhouden dat vroeger alles beter was.

  (0)
Menu Title