Binnenland

Nederlands abonnement Franse leenwoorden loopt af

Vanaf 2015 geen 'lingerie', 'polonaise' en 'bouillon' meer

Deel op FacebookReactiesTweetReacties238 EmailenPrinten
Cc Jack Rabbit Slim's

Door • donderdag 15 november 2012

De Franse president Hollande eist dat Nederland alle leenwoorden retourneert vóór 2015. Indirecte aanleiding voor zijn cri de coeur is het 200-jarig bestaan van het Koninkrijk der Nederlanden, dat van 2013 tot 2015 zal worden gevierd.

In 1813 kwam een einde aan de Franse overheersing en werden diverse woorden en uitdrukkingen van Franse origine in bruikleen gegeven. De Nederlandse overheid heeft het abonnement jarenlang kunnen verlengen, maar na 200 jaar willen de Fransen hun woorden terugnemen.

Minister van Buitenlandse Zaken Frans Timmermans relativeert de besognes over het dossier in zijn portefeuille. ‘Dit idée-fixe van Frankrijk is geen ordinair verzoek, maar een logische maatregel in historisch perspectief.’ Het gerucht dat ook voornamen op het spel staan is een farce, aldus Frans. Voor Cedric, Bernard en Louis wordt du moment een soepele uitsterfconstructie bedacht.

Nederland heeft enige vraagtekens geplaatst bij de naam Hollande. Volgens oud-coureur en journalist Maarten Ducrot kan Nederland hierdoor bij de onderhandelingen sans rancune zijn wapenspreuk handhaven. Stef Blok (VVD) is op zijn qui-vive en meent dat er ook economische voordelen zitten aan de eis. Het onderzoeksbureau van zijn partij voorziet tot 2015 een significante stijging in de vraag naar cordon bleus, horloges en prostituees.

Enfin, de overheid stelde in 2010 en passant een commissie in om alternatieven te vinden voor alle Franse leenwoorden. Het huidige regeerakkoord van Rutte II zorgt echter voor onvoldoende budget om de gehele woordenschat te redden. Het CPB verwacht dat slechts 69% van alle Franse leenwoorden tijdig kan worden vervangen. Dat is goed nieuws voor alle cabaretiers, trottoirs en oeuvres.

Slecht nieuws voor parvenus en bon vivants, want vanaf 2015 zal Nederland het zonder lingerie, polonaise en bouillon moeten doen.

238 Reacties

Uw mening telt. Juist nu.

  tekens resterend

 1. #1

  Timmermans??? Die is toch Duitsland fan? Oppassen dus , zie ook: http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/2012/11/timmermans_geht_ons_aan_deutsc.html

  (0)
  • #1

   Das mooi makkelijk, dan vervangen we gewoon de Franse leenwoorden door de Duitse equivalenten. Horloge wordt uhr, bouillon wordt bruhe en lingerie wordt unterwasche.

   (0)
  • #1

   Uhh… “Uhr”, “Brühe” en “Unterwäsche” dan toch zeker…

   (3)
 2. #2

  Parbleu! Is de tekst van het Groot Dictée der Nederlandse Taal prematuur uitgelekt door interventie van Monsieur De Groot?

  (0)
 3. #3

  Tiens! Dienen nu ook al de werken van ..eh..Bommel herschreven te worden? Fi donc nog an toe!

  (0)
 4. #4

  Dan gaan we dus ook geen Nederlanders meer horen die op terras een “jus d’orange de tomate” bestellen? Jammer.

  (0)
  • #4

   Hiro heet dat “sudderansesap van tomaate”. Ligt die uitdrukking ook onder schot?

   (0)
 5. #5

  Voor wie overigens bang is dat we hierna ook onze germanismen kwijtraken: an sich zijn deze een gift aan Nederland als schadevergoeding voor ’40-’45. Het is dus sowieso nicht im Frage of hier sprake is van een abonnement.

  (0)
  • #5

   Ich habe doch gesagt dass sie sich für Germanismen mit der Zimmerfranz verständigen sollen ? Sehe auch:
   http://www.welt.de/politik/deutschland/article110905029/Die-Hollaender-sollen-mehr-Deutsch-reden.html

   (0)
  • #5

   Daar wil ik überhaupt nog niet aan denken.

   (0)
  • #5

   Wat dat Duitse aspect betreft: er gaan wel stemmen op om dat nog veel verdergaand te introduceren (ahum, in te voeren, bedoel ik natuurlijk):
   http://www.fietsersafstappen.nl/actiegroepen/aansluitingspartijanschlusspartei/

   (0)
  • #5

   Ai een pijnlijke en veelgemaakte fout. Iets is IN frage en niet IM frage!

   (0)
  • #5

   In het Duits is “Frage” vrouwelijk, dus iM Frage (im = een samentrekking van in dem) bestaat niet! Het is gewoon: iN Frage. Stomme Nederlanders altijd die denken dat ze een buitenlandse taal beheersen…

   (0)
 6. #6

  Goed plan, geraken we eindelijk af van die premier die alsmaar excuses maakt.

  (0)
  • #6

   ….

   (0)
 7. #7

  Toch doet me dit sterk denken aan de hit uit vervlogen tijden: ‘Je t’aime, moi non plus’. Wordt dit nu ook in Nederland: “Ik hou van je en ik ook?” Ik hoor de Nederlandse disc-jockey al wat vreemd koeterwaals babbelen.

  (0)
  • #7

   Beetje Moutarde après le repas:
   In ‘Je táime, moi non plus betekent ‘moi non plus': ik ook niet. Dat is juist het bizarre daaraan

   (1)
  • #7

   Tja, diepe zucht, dichterlijke vrijheden gaan niet samen met letterlijke vertalingen.

   Nummer 1:
   Je moet “moi non plus” vertalen als “mij zelf niet meer”. “Je táime moi non plus” kan je dan vertalen als: “Ik hou van je… van mijzelf niet nog meer” ofwel: “Ik hou van je, nog meer dan dat ik van mij zelf hou”

   nummer 2:
   Om in het dichterlijke liedschema te blijven vertaal je het met “ik niet minder”.

   Kunnen we niet beter die Anglo-American pawnwords eruit gooien? Missen we niks aan: Hamburger is toch al Duits en pizza Italiaans.

   (0)
  • #7

   Dus wat doen we met de naoorlogse Anglicismen als Hamburgers, Frankfurters en Berliner Bollen, afschaffen? (J.F. Kennedy: Auch ich bin ein Berliner). Bovendien is de naamgeving uiterst verwarrend: in een Ham-burger mag geen varkensvlees aanwezig zijn (zeggen MacDonald & BurgerKing) en Frankfurters bestaan uit een mix van slachtafval van plofkip, hormoonvarkens, zaagsel en emulgator. Over het cholesterol-gehalte van Berliner Bollen zullen we maar niet hebben.

   (1)
 8. #8

  Vooruitlopend op de einddatum geef ik hierbij alvast de leenwoorden terug die ik hier nog heb liggen en toch niet echt meer gebruik: “derrière”, “etui”, “portomonaye”.
  De woorden “toilet” en “urinoir” volgen zodra ik daar vervanging voor heb.

  (0)
  • #8

   U mag van mij het woord pispot hebben, als ik uw urinoir krijg. Ik zal het voor u naar Frankrijk brengen mits u mijn reiskosten vergoedt. De terugreis hoeft u niet te betalen.

   (0)
  • #8

   Het vervangwoord “pispot” zou ik eerder suggereren voor het toilet. Voor het “urinoir” kunt u van mij de “plasmuur” krijgen die ik hier heb liggen. Ik heb dit woord destijds in voldoende mate ingekocht om ook na 2015 de gehele Nederlandse bevolking te voorzien.

   Overigens grossier ik ook in andere vervangwoorden. Een horloge kan men bij mij inruilen voor de polsklok, het trottoir is inmiddels eigenlijk overal al de stoep of het voetpad geworden (gouden handel geweest destijds!).

   De bouillon wordt “kruidenwater” of “soepwater” en voor lingerie kan men voortaan “ondergoed” gebruiken. Hieraan kan een scheutje “sexy” of “pikant” worden toegevoegd om het nét dat beetje extra te geven.

   De polonaise was een lastige, aangezien deze zó in diverse dialecten is ingeburgerd. Voorstellen als “feestrij” en “viersliert” lijken vooralsnog niet aan te slaan.

   Iemand suggesties?

   (0)
  • #8

   Wat dacht u van het mooie Nederlandse woord “rijdans”?

   (0)
  • #8

   Wat te denken van “plee” en “pisbak”, of is dat te ordinair.

   Max Danser

   (0)
  • #8

   Wat zou je zeggen van wc en plasbak c.q. pisbak? WC is volgens Jort Kelder zijn programma “Hoe heurt het eigenlijk” overigens het juiste woord!

   (0)
 9. #9

  Ik vind het wel scandaleux dat dit alleen over Nederland gaat en dat Vlamingen dus weer niet hoeven uit te leggen wat ze met “dossier” hebben gedaan.

  (0)
 10. #10

  Behoud Bouillon! Als Rutte en Hollande menen dat zij ons voor het blok zetten….PAS DU TOUT. Aucune chance! Bouillon is Belgisch. Via de Route Wallonne kunnen ook de parvenus behouden blijven.

  (0)
  • #10

   Bouillon wordt in blokjes geretourneerd!

   (0)
  • #10

   Retourneren? Kan dat binnenkort dan nog?

   (0)
  • #10

   En hoe moet dat verder met Godfried zonder Bouillon?

   (0)
 11. #11

  En de mayonaise??

  (0)
  • #11

   Waarschijnlijk frietsaus.

   (0)
  • #11

   Volgens Daan Zonderland is mayonaise eigenlijk een antizeeziektezalf.

   (0)
  • #11

   Hehe…. mayoliefhebbers opgelet! De oorsprong van mayonaise is onduidelijk, het kan evengoed Spaans wezen. En daar krijgen we nog geld van.

   (0)
  • #11

   Meneer Hond, fritessaus gaat ‘m ook niet worden natuurlijk.

   (0)
 12. #12

  Ha, dit had ik al lang zien aankomen! Natuurlijk zal men een vervangende naam verzinnen voor trottoirs, maar daar zullen wij weer bakken voor moeten betalen! Ben blij dat ik me enkele jaren geleden heb laten omscholen tot fietspad.
  Extra voordeel is dat ik niet meer constant word ondergescheten door de hond van mijnheer Janssen van nummer 26.

  (0)
 13. #13

  Goed plan. Al gebruik ik überhaupt nooit leenwoorden uit een andere taal

  (0)
 14. #14

  Om een faillisement van de Grieken te voorkomen zullen we binnenkort ook de Griekse leenwoorden moeten retourneren. Wij zullen dus niet meer naar de Bibliotheek gaan en de Democratie wordt dan ook gelijk maar afgeschaft.

  (0)
  • #14

   Goddank, dan zijn we eindelijk ook van chaos af!

   (0)
  • #14

   Ik protesteer!

   (0)
  • #14

   Is faillissement niet ook een leenwoord?

   (0)
  • #14

   Dat zou heel goed uitkomen namelijk.

   (0)
 15. #15

  Misschien kunnen we ze omzetten in Default Short Swap Options: Daar waar de Franse woorden in de toekomst nodig zijn, kunnen we de rechten inkopen. Het woord ‘Mayonaise’ zou je dan voor de maanden Januari en Februari 2015 kunnen claimen voor pakweg 0.2701 eurocent per gebruikt woord. Dat lijkt me een win-win situatie.

  (0)
 16. #16

  Waarom laten wij ons iets gezeggen door een fransman die Hollande heet? Laten ze die man het land uitzetten!

  (0)
 17. #17

  Levensgevaarlijk!

  – Kunt u zo snel mogelijk een ambulance sturen?
  – Wat moeten we sturen?
  – Een ambulance, en snel!
  – Ik weet niet waar u het over heeft.

  enz.

  (0)
  • #17

   Pardon Ellert en Brammert,
   Ooit een ambulance zien rijden in jullie tijd? Maak je niet druk over toekomstmuziek.

   (0)
  • #17

   En wie rijdt de ambulance een chauffeur!
   Volgens mij is het een verkapte zorg toeslag.

   (0)
  • #17

   En dan nog de verwarring dat een “chauffeur” eigenlijk een stoker is, en een “conducteur” een bestuurder. Onze taal wordt zoveel duidelijker zonder die malle leenwoorden!

   (0)
 18. #18

  Heb nog wel een Frans/Nederlands woordenboek liggen, gratis af te halen.

  (0)
 19. #19

  Ik voorzie dat we nog gelazer gaan krijgen om het woord ‘mannequin’.

  (0)
  • #19

   Dat gaan we krijgen! Tel je vingers maar na als je Hollande de hand hebt geschud. Zo heeft hij “Polonaise” van de Polen GELEEND. En daarvoor moeten wij hem betalen van ons goeie geld?? De Polen zijn blij als ze het zèlf mogen komen brengen.

   (0)
  • #19

   Laten we het dan maar niet hebben over Boulevard. Dat hebben de Fransen eerst van ons gejat, om het daarna en passant weer aan ons terug te lenen.

   (0)
  • #19

   Mijn voorstel voor dit probleem is: ‘manneken’. We kunnen het eventueel dan ook fonetisch blijven uitspreken als ‘mannekèn’, toch? De markt breekt open! Gunstige tijden breken aan. Kunnen we heden ten dage wel gebruiken, nietwaar? Want iedereen kan nu een ‘manneken’ worden, ook de vrouwkes! Hoeven de modellen zelfs niet meer zo ‘anorexic’ te zijn…

   (0)
  • #19

   Wel POCY-ZELF-EEN-MANNEKEN, ik ben bang dat u zich dan schuldig maakt aan plagiaat!

   Overigens heb ik vernomen dat Apple de Verenigde Staten heeft aangeklaagd. De VS zouden de naam van Apple hebben gestolen om er een fruitsoort naar te vernoemen. Apple is furieus, maar de VS zegt van niets te weten omdat zij hun woord ‘apple’ hebben geleend van het Verenigd Koninkrijk.

   (0)
  • #19

   @ De Architect: Eh…, ik weet niet beter of de Fransen hebben ons Nederlands (!) koosnaampje voor kleine jongen (hetgeen ‘manneken’ uiteraard is; een oeroud koosnaampje) gekaapt en er zelf een franse draai aan gegeven door ‘ken’ fonetisch uit te gaan spreken als ‘quin’.

   En de eerste mode paspoppen waren nu eenmaal ‘mannekens'; kleine paspoppen. Pas later ging de mode industrie kleding showen met levende ‘paspoppen’, die over een ‘catwalk’ (hmmm…; ik zoek een goed Nederlands woord… Iemand?) liepen. En aangezien die eerste, levende, ‘paspoppen’ herenkleding showden, werden zij aanvankelijk dus ook ‘mannekens’ genoemd, maar die Fransen verstonden natuurlijk ‘mannequins’…

   (0)
  • #19

   Behalve dat we mannequin en boulevard terug moeten eisen, moeten we ook nautische termen als amarrer (aanmeren), babord (bakboord) en beaupré (boegspriet) terugeisen. We hebben dus enige onderhandelingsruimte.

   (0)
 20. #20

  Geven de Fransen hun leenwoorden dan weer terug aan Italië?

  (0)
 21. #21

  Je maintiendrai je maintiendrai est je maintiendrai

  (0)
 22. #22

  Als het abonnement af is dan bazel je maar op. Wie zal ze missen de leenwoorden? Er is nameleuk een oplossING. Hippiehoi!
  We bouwen die woorden om, zoals we toch ook geen croquette meer eten maar gewoon kroket fretenz.

  “Slecht nieuws voor parvenus en bon vivants, want vanaf 2015 zal Nederland het zonder lingerie, polonaise en bouillon moeten doen.”

  Bouillon lusste ik toggal niet dus zal dat niet missen. Doe mij liever een frisse lentesoupe, eh bedoel soep. Zie je die soupe misten we ook al niet eens. Nu lijkt het wat lastuiger te worden: polonaise ligt mij toch wel aan het hart, het is gewoon best lekkel met goeie borsten in me hand en bij polonaise voor gevorderden, zo wat later op de avond, kan er serieus geschuurd worden. Als kind vond ik het leuk, later te “hoempapa”. Hoei, komt dat woord ook uit het Frans?? Maar van polonaise maken we dan “loloheisa”, dan beginnen we voortaan gelijk in de hogere versnelling, tijd om door te schakelen! Lingerie, doet het pijn zonder? Gewoon terug naar de natuur zonder al die doorgekweekte (katoen) en olie-afgeleide-kunstproducten.

  Parvenu en bonvivant: vaarwel, rechtomkeert of linksomkeert: wegwezen. Even in standje fonetisch: DieMAUwkraktie kunnen ze ook terugkrijgen. Doe mij maar gewoon gezond zelfbeschikkingsrecht. Heerser, ga heen!

  En neem je woordenschat ook maar mee: koopverkrachtplaatje, inleveringsvermogen, staatsschulderupties, geld erdoorheen jageren, zorgverziekersbijlagen, kinderopsluitvangbedrijf. Neem heel het uitzuigbuitbeleid maar mee. Tabee!

  (0)
 23. #23

  Waar blijft Viesmans met commentaar op de 69%? Of weet-ie niet wat soixante-neuf is?

  (0)
  • #23

   de kans op 69 wordt 0 %.
   Maar mag het dan wel in het nederlands op zijn frans?

   (0)
  • #23

   Procent…ook een probleempje:
   69 per honderd of wordt het gewoon 69 van de honderd?

   (0)
 24. #24

  wat een mogelijkheden, en een stimulans voor onze kwakkelende economie. de bouwsector is gered omdat alle toiletten en urinoirs moeten verbouwd worden. de brasserie op de hoek moet weer een gewoon bruin cafe worden en de peuterette van mijn 3 jarige moet weer peuterspeelzaal worden…..

  (0)
  • #24

   En dan zeker de wasserette omdopen in laundry totdat de yanks of pommies hun leenwoorden weer komen terugeisen.

   (0)
 25. #25

  69 wordt wel een stuk langer met een “over de kop standje”

  (0)
  • #25

   Het gaat niet om de lengte het gaat om wat je er mee doet.

   (0)
 26. #26

  Als ze Philip Freriks er dan ook maar permanent bij nemen.

  (0)
 27. #27

  Het Nederland kan ZIJN wapenspreuk blijven gebruiken.

  Overigens moet Hollande niet zeuren: iedereen weet dat alle talen van het Nederlands afstammen, dus hij mag ons wel eens een schatting gaan betalen!!

  (0)
  • #27

   Berend Willem Hietbrink heeft overtuigend aangetoond dat het Nederlands de moeder aller talen is. Zijn boek “Kwispelen met taal” wordt zo uitbundig tweedehands aangeboden, dat er inderdaad ruimte is voor de bewering dat inmiddels iedereen weet dat alle talen van het Nederlands afstammen.
   Dit is basis voor een forse nota aan de Franse linguistiek. Eehhm, taalkunde….

   (0)
  • #27

   Ik had de klok horen luiden, maar wist de naam niet meer. En hoopte dat iemand zou reageren.
   http://nl.wikipedia.org/wiki/Morosofie
   En de treffers op Google met zijn naam.

   (0)
  • #27

   Potdorie heer Kees22, het was mij ook helegaar ontschoten, deze stroming. Dank voor de link, blij dat u de pendule hoorde tikken.

   Wel enigszins onaangenaam getroffen dat ene Codfried (kabeljauwvrede of kabeljauw met patat?) een prominente plek blijkt te beslaan. Een overzees rijksgenoot welke Rotterdam als thuishaven heeft gekozen. affreus.

   De eerste algemene indruk van dit stukje welke boven springt, is toch dat wij hier te doen hebben met dorpsgekken welke vroeger liefdevol in de daarvoor bestemde inrichtingen werden opgenomen ten einde de normale mens niet in zijn dagelijkse gang van zaken te storen.
   Vrijheid van meningsuiting is een mooi goed, maar voor sommigen geldt dat zulks maar beter kan geschieden binnen de ommuring.

   Helaas zijn er bressen geslagen, en stroomt de gekkigheid waar het niet heen moet: ik zag op NatGeo dat het jagen op vliegende schotels weer gepropageerd wordt. O tempora, o mores.

   Dat gezegd hebbende: heeft de heer De Winter al een mening geformuleerd over groene buitenaardse mannetjes?

   (0)
 28. #28

  En restaurant wordt weer gewoon net als in de goede oude tijd: spijshuis.

  (0)
 29. #29

  Wat erg voor Bram: dan kan hij niet meer gediffameerd worden.

  (0)
 30. #30

  We hebben enig wisselgeld: http://www.allez-allier.com/spip/spip.php?article460 .

  (0)
 31. #31

  Als mijnheer Hollande consequent is, levert hij ook zijn naam in, vóór 2015.

  (0)
  • #31

   Ik dacht altijd dat hij Nederlander was…
   Het verbaasde me al dat ‘ie zo onverstaanbaar Nederlands sprak, maar bepaalde dialecten in Nederland zijn ook onverstaanbaar, dus dat was me nog niet als zodanig opgevallen.

   (0)
 32. #32

  Wilders blij. Die is nu ook bezig met het bedenken van vervangende woorden voor Döner en Kapsalon.

  (0)
 33. #33

  Ach, dan maar allemaal over naar het Fries, daar is geen woord Frans aan. We gaan dan niet meer naar het toilet, maar naar het “skiethus”. Is trouwens ook het Deense woord voor toilet.

  (0)
  • #33

   Prima idee, maar hoe krijg je die stugge Grunningers over de streep?

   (0)
  • #33

   @Carrotte: Gewoon de visumplicht voor Fryslân afschaffen. Dat helpt die zunige Grunnigers wel in westelijke richting over de streep!

   (0)
  • #33

   Fryslân boppe!

   (0)
  • #33

   Hoho Klaske, dat is vragen om moeilijkheden. nu leven de Friezen nog vredig samen, maar ik voorspel een machtsstrijd over de vraag welke streekvariant dan overgenomen moet worden.

   (0)
 34. #34

  Tijd om Mart Smeets een opfriscursus Nederlands te geven. Anders staat hij straks met de mond vol tanden bij de Ronde van Franrijk!

  (0)
  • #34

   uh… Frankrijk

   (0)
 35. #35

  Als we de leenwoorden fonetisch spellen, dan merken die Fransen vast niet dat we ze stiekum nog gebruiken.

  boejon
  portefuije
  trotwaar
  linsjerie

  (0)
  • #35

   Dus een soort kamoeflaazje?

   (0)
  • #35

   Logicus, zijn de volgende benamingen niet logischer?

   – Vleesaftreksel

   – Brieventas, Geldmap, Schrijfmap, Opbergmap, Tekenmap, Bezit aan effecten, Kartonnen omslag, Platvink, Takenpakket van minister

   – Stoep

   – Ondergoed

   (0)
  • #35

   Lijkt wel verdacht veel op Fries!

   (0)
 36. #36

  Daar is geen woord Frans bij. Maar als wij de boulevards (van ‘bolwerk’) terugeisen worden de (straatnaam) bordjes wel weer verhangen.

  (0)
  • #36

   Dat geldt ook voor mannequin (oorspronkelijk manneke) en Paris (oorspronkelijk Parijs).

   (0)
 37. #37

  Kunnen we dan na 2012 nog wel praten als we onze vocabulaire af moeten staan?

  (0)
 38. #38

  Eindelijk verlost van Vitesse

  (0)
  • #38

   Nog nagedacht over de oorsprong van N.E. Combinatie?

   (0)
 39. #39

  Nu we het toch over teruggeven hebben. We willen alle paarden terug die Bonaparte van ons gestolen heeft voor zijn oorlog in Rusland.

  We willen ook onze fietsen terug van de Duitsers.

  (0)
  • #39

   Dat laatste is flauw: ken je dat verhaal niet van die Duitse kunstenaar die een groot kunstwerk gelast had van allerlei fiets(onderdel)en? Toen hij het af had, heeft hij het aangeboden aan de stad Amsterdam met wel als eis, dat we niet meer moesten zeuren over die fietsen uit de oorlog.
   Hoewel Amsterdam niet mijn favoriete stad is en Amsterdammers notoire onbenullen zijn, valt er wat voor te zeggen dat het ons land in dezen vertegenwoordigt. (Het was ook niet zo’n heel mooi kunstwerk, geloof ik!)

   (0)
 40. #40

  Betekent dat dan dat ook figuren als Willibrord Frequin cum suis worden uitgezet naar Frankrijk?

  (0)
 41. #41

  ‘t Zal niet zo’n vaart lopen. Vorig jaar op 18 augustus liep de het decreet van Napoleon betreffende onze achternamen af. Nog niks daarover gehoord.

  (0)
 42. #42

  dan willen wij ook ‘boulevard’terug. Dat heeft een Nederlandse oorsprong.

  (0)
 43. #43

  Ik zeg: laten we meer naar onze verwanten in Z(S?)uid-Afrika kijken…
  Die Boeren hebben zich prima weten te redden toen de Engelsen het van ons overnamen. Punaise werd “duimspijker” en ook de Engelse leenwoorden lift (hijsbak) en metro (moltrein) zijn voorbeelden hoe inventief de eigen taal weer gebruikt kan worden. Mooie bijkomstigheid: ook kleine kinderen begrijpen dan direct wat er bedoeld wordt!

  (0)
 44. #44

  Je ne mantendrais pas anymore! Bekijk het maar!

  (0)
 45. #45

  Dit vraagt om actie. Ik stel me een boycot voor van Boursin en van baguettes. Ach wat, doe al het gewone stokbrood ook in de ban. Dan zal die Hollande voortaan wel een toontje lager zingen.

  (0)
 46. #46

  Met een uitzondering voor cognac, calvados en vooral: eau de vie.
  En natuurlijk absint.

  (0)
  • #46

   Hoho, niet zo snel: als fervent champagne en armagnac liefhebber zie ik gaarne deze toegevoegd aan de lijst. Evenals pastis, kir en sapin, cointreau en grand marnier en … ehh de lijst wordt wat lang zo: waarschijnlijk blijft Nederland beschaafd leefbaarder als alle Franse dranken uitgezonderd worden.

   Een levenslange beperking tot schelvispekel, bessenjenever en citroentjes met suiker is niet echt aan te raden, dunkt mij. Noch vol te houden.

   (0)
  • #46

   Tja, hm, als ze nog iemand zoeken om die leenwoorden terug te brengen: ik offer me wel op.

   http://www.youtube.com/watch?v=FRU3l6jHNhg

   (0)
 47. #47

  Jeettje, als we jouw advies volgen is het gedaan met alle sterrenrestaurants in Nederland en met de beau monde die zich graag laat zien in dit soort etablissementen (M’as-tu vu?), in de hoop ook een keer op de foto te mogen met een vermomde inspecteur van de Guide Michelin. Er is namelijk een grote groep consuméérders in Nederland die -au fond- helemaal geen last heeft van nivellering. Waar moet deze hevig belastingontwijkende elite dan haar pâté de foie gras, haar amuses, haar entrées, gaan eten? Ik sprak afgelopen week nog met die **-jongen van Kranenborg: het is dat hij nog met die smaakarme tv-imitatie van Masterchef bezig is, anders was hij nu brodeloos; sans pain, vin et Boursin. Het wordt donker voor culinair Nederland; Les Pays (les plus) Bas, sans étoiles. Vermogend Nederland naar MacDonald of de FEBO? Joop Braakhekke vraagt -met zijn mobiele Garage- asiel aan in Frankrijk. Nog niet gesproken over het leed van alle bejaarde doch vermogende versierders zoals Bram M.: waar moet men nu heen om middels een afrodisiacaal dinertje nu een jonge blom horizontaal te krijgen? Naar een frietkot in Vlaanderen? Mon Dieu: omwille van de menselijkheid: ook de Cartes van de sterrenrestaurants moeten in het Frans blijven, zodat de garçons aan hun dure clièntele kunnen blijven uitleggen wat er nu eigenlijk wordt bedoeld met o.a. sole meunière. Dit is óók werkgelegenheid, meneer Jeettje

  (0)
  • #47

   Het boetekleed is aangetrokken, Heer Outsider, inderdaad willen wij ook graag een tournedos of chateaubriand en roquefort of tarte tatin als accompagnement bij de wijn en apéritif degusteren.
   Zeker een bisque d’homard is toch wezenlijk anders dan potage de pois cassés, hoewel deze laatste altijd nog verfijnder is dan Hollandse snert.

   Maar de werkgelegenheid ga ik niet over, Heer Outsider, dat is aan de mensen in Den Haag welke zich tijdens ellenlange vergaderingen tevreden blijken te stellen met broodjes ham, kaas en kroket, afgewisseld met een pizza slice of doner kebab.
   En dan nog vragen wij ons af waarom dit land in verval raakt.

   (0)
 48. #48

  Nooit meer Frans
  —————————

  Wel hoofdpijn maar nooit meer migraine 
  Wel rood en wit maar nooit rosé  
  Geërgerd zonder irritatie 
  Wel buikloop maar geen diarree 

  Een wasbak maar geen sanitair 
  Wel uitslag maar geen allergie 
  Zelfoverschatting zonder air 
  Wel oproer maar geen anarchie 

  Gezeik genoeg maar geen urine 
  Een stortbak, ja, maar geen toilet 
  Een legermacht zonder munitie
  Een bitterbal maar geen kroket 

  Een stortbad nemen zonder douchen 
  Een botbreuk zonder gips gezet 
  Misschien verdacht maar nooit meer louche 
  En niemand is meer een sujet 

  Gegevens zonder informatie
  Bewaking zonder een agent
  Een onderzoek zonder conclusie
  Een duitenzak zonder een cent

  Een ziekte zonder medicijnen
  En kunsten zonder fantasie
  Een spoorwegnet maar zonder treinen
  Wel heersers maar geen tirannie

  Geweldig is nooit meer fantastisch
  En niets is nog exceptioneel
  Een meesterwerk is nooit bombastisch
  En niemand is origineel 

  Een koning zonder monarchie 
  Leidt burgers zonder parlement 
  En iedereen is nu tevreden 
  Maar niemand is er nog content.

  Qaz Janssen
  18-11-2012
  https://www.facebook.com/groups/364312210327061/

  (0)
  • #48

   Beste Qaz,

   De Speld schijnt nog een dichter des spelds te zoeken. Dat lijkt mij echt iets voor jou.

   Solliciteren is mogelijk bij de personeelsafdeling:
   tantepaulien@speld.nl

   (0)
  • #48

   Je suis stupéfait!
   Formidable!

   (0)
  • #48

   Wat een prachtig gedicht. Mijn complimenten.

   (0)
 49. #49

  Heer Janssen, mag ik u engageren voor 6 poems voor het komende fete de Saint Nicolas?

  (0)
 50. #50

  Als Rutte tot minister gekort en Willem-Alexander en Friso met aanhangsels afgestaan zijn, mag ik dan eindelijk na eigen goeddunken heersen?

  (0)
  • #50

   Niet na, maar wel naar eigen goeddunken mag dat 😀

   (0)
  • #50

   Niet M@rin, maar wel Marijn.

   (0)
 51. #51

  En dat van iemand die “Hollande” heet! Hahahahaha!!!!

  (0)
  • #51

   GOEDE DAG,
   ben een particuliere lening kredietverstrekker we geven lening aan een individu met 3%-tarief als u geïnteresseerd bent kunt u ons mailen: royalscortlandloancompany3@gmail.com

   (0)
  • #51

   Heeft u behoefte aan geld te lenen om rekeningen CONTACT VIA mrsladyjessiccalemder.usa@outlook.com afbetalen VOOR MEER INFO.

   (0)
 52. #52

  Dan moet hij zijn achternaam ook maar veranderen! Van Hollande naar France!

  (0)
 53. #53

  Grappige reacties. Binnenkort spreken we dan allemaal Indo-Germaans.

  (0)
  • #53

   Als dat dan maar geen lingua franca wordt!

   (0)
  • #53

   Wat een naam.. Claudia, die zou ik meteen veranderen, subiet, nu, schnel, schneller!!!! Claudia = ENG tenzij je Adolf ook een mooie, Duitsche, Arische naam vindt. Dan moet je ook trouwen als dat mag van de dokter, fijne dag alvast!!!!!! :) Neem het je ouders maar gerust kwalijk hoor mag best!

   (0)
 54. #54

  Bonjour, hommes des pays-bas. Je sais que c’est informations terrible, mais ‘Holland’ est francais. Tu ne crois pas? Lisez ici: http://web.inter.nl.net/hcc/Gbm.Delahaye/holland.htm

  (0)
 55. #55

  Eat een verenigd ruropa hebben wij.is er nieys anders te doen in frankrijk.

  (0)
 56. #56

  Ik gebruik überhaupt liever geen Franse leenwoorden.

  (0)
 57. #57

  Aubergine en Courgette; mag dat nou nog wel? En oelala? Vingers iemand??? Ook wil ik weten of ik nog wel lingerie mag dragen ook al noem ik het swokkakatoenen underwear(Engels mag wel toch?) Wie o wie vertelt me hoe of wat; of mag ik nu nog zeggen oui o oui? Ik doe het gewoon hahaaaaa!!

  (0)
 58. #58

  la-hollande=hol-land=oer-hol-bewoner… 3000 km gangenstelsels van valkenburg=volk-in-berg… deze naam mede verhuisd der hol-landers naar boven de rivieren… ook de namen valkenburg en den haag=den-heeg van slimburgse afkomst; etc…
  spreekt den fransman den letter H ha ha uit! dan wordt appetit weer happen-tijd; tijd om te happen. en-zo-voorts een miljoen franse woorden terug naar het neder-diets. boulangerie frans? niks daar van. bollen en lange broden liggen daar in een rij. lingerie=linnen-rij, daar al het linnen het op den duur ging winnen. laundry=linnen-rij.
  via het dialekt-diets alle talen terug naar de lage landen. donne moi une biér=doene-mij-een-bier. en nog oersterker… luticia=lui-dietse-ja thans paris=parijs=opper-huis daar waar vanoudsher de opperhoofd woonden, thans; parlement=liegen.

  (0)
 59. #59

  Laat ik nu toch altijd gedacht hebben dat het nederlands een soort Duits dialect is. Maar als ik de reacties zo lees dan schijnt het nederlands eigenlijk een wereldtaal te zijn.

  (0)
 60. #60

  Uit rancune zal ik voortaan fier en trots naamloos door het leven gaan.

  (0)
 61. #61

  Geachte Aanvrager:

                Dank u voor uw vragen leningen, We hebben uw
  email en de inhoud in het goed begrepen, we
  gecertificeerde en geregistreerde lening kredietverstrekker dat alles te geven
  type lening aan een lage rente van 2%. wij
  educatieve leningen, zakelijke lening, lening voor
  huisvesting, landbouw leningen, persoonlijke leningen, leningen voor
  auto’s en andere goede reden geef ik ook leningen sonar
  $ 5.000 USD-$ 1.000.000,00 USD tegen een rente van 2%. duur
  1 tot 10 jaar, afhankelijk van het bedrag dat u nodig hebt als
  lening. U kunt ook contact met ons opnemen per e-mail:
  greatuniversalloancompany1@gmail.com

  Ik kan u helpen om de lening alleen als je eerlijk bent om te betalen
  na lengte. En als u deze lening in geval van nood
  dat kan je helpen in minder dan 48 uur.

  Voor meer je in te vullen de volgende informatie en
  ook aan het bedrag dat u nodig hebt als lening, zodat
  we kunnen sturen naar onze algemene voorwaarden van de lening.
  Volledige naam ……………
  Land …………………..
  Staat ……………………..
  Adres ……………………
  sex ………………………
  Status …………..
  Maandinkomen ……..
  Telefoonnummer ………….
  Bedrag nodig is als Lening ……………
  Lening Duur ……………
  Doel van de lening …….
  Ik zal wachten op uw dringende reactie, zodat we kunnen blijven
  naar voren. of neem contact met ons vrij e-mail:
  greatuniversalloancompany1@gmail.com
  Bedankt en God bless
  Grote Universele Loan Company

  (0)
  • #61

   Daar krijgen wij er dagelijks een aantal van… wat moet je er mee … het is zo overstelpend dat de trucken doos aan den anderkant dag en nacht open staat. Hoe? dan gaat U het zelf ook doen…. de lof der zotheid is er voor geschreven! na 500 jaar leren Nederlanders vooral het nog steeds niet. Blijf er van af… stuur ze een fingeerde rouw advertentie dat jij niet meer bestaat. De overledenen was een goed mens!

   (0)
 62. #62

  De ”beeldbuiskantine”

  (0)
 63. #63

  Hallo, bent u op zoek naar fondsen? We zijn momenteel met persoonlijke en zakelijke lening aan alle geïnteresseerden op 2% rente van 1 tot 30 jaar.
  naam:
  Geboortedatum:
  geslacht:
  Burgerlijke staat:
  adres:
  Plaats:
  land:
  telefoon:
  Lening Bedrag:
  Lening Duur:
  Netto maandinkomen.
  Contacteer ons met
  ( petersonfinancialfirm@gmail.com )
  +919036344069

  (0)
 64. #64

  Adres: 11, priya kolonie, padegaon,
  aurangabad-431002 New Delhi India.
  E-mail: evansmaxiloans@yahoo.com

  Geachte klant,

  Merk op dat Mrs.Beclean Smith Loan Company Momenteel is het aanbieden van leningen aan
  particulieren en bedrijven tegen lening rente van 3%. Nota bieden wij leningen
  bij 3% en we geven minimale en maximale lening van $ 10.000 USD naar
  $ 5.000.000 USD Geïnteresseerde aanvrager dient het aanvraagformulier in te vullen
  en weer terug voor verdere procedures voor meer info.

  Onze diensten omvatten de volgende:

  * Beleggers Leningen ……….
  * Consolidatie van de schuld ………..
  * Tweede Mortgage ……………
  * Business Leningen ………….
  * Persoonlijke Leningen ……………
  * International Loans ………..

  LENING aanvraagformulier invullen en ga terug

  Volledige Naam:
  land:
  Staat:
  Leeftijd:
  Sex:
  Burgerlijke staat:
  Bedrag dat nodig is:
  Lening Duur:
  Doel van de lening:
  Beroep:
  Maandelijks inkomen:
  Wekelijks Inkomen:
  Contacteer Telefoonnummer:

  Dus we wachten op je met de vorm goed gevuld

  dank
  Mr.Evans

  (0)
 65. #65

  Ja maar. Let op de autoreclames bijvoorbeeld op de radio. Het phoenetisch of foenetis allemaal awto geworden in plaats van oto. Zullen we buu iten gaan spelen. Of een aa uto gaan kopen.

  (0)
 66. #66

  Goede dag voor u,
           Ik ben Thelma Jones van vrijheid financiën basis in Groot-Brittannië, bieden wij alle soorten van leningen tegen het tarief van 3%. Als je geïnteresseerd bent vriendelijk gevuld onderstaand lening aanvraagformulier.
  naam:
  land:
  Uitleners
  duur:

  Wij wachten op uw antwoord voor meer informatie

  (0)
 67. #67

  hallo

  Om mezelf goed voorstellen, ik ben de heer James Carl een particuliere geldschieter i geven lening tegen 3% rente. Dit is een financiële kans op uw deur stap, van toepassing vandaag en krijg je snel lening. Er zijn vele die er zijn op zoek naar financiële opportuniteit of voor hulp over de plaatsen en toch zijn ze niet in staat om er een te krijgen. Maar dit is een financiële kans op uw deur stap en als zodanig kun je niet permitteren om deze kans te missen. Deze service is te verlenen aan zowel particulieren, bedrijven, zakenmannen en-vrouwen. Het geleende bedrag beschikbaar varieert van een bedrag van uw keuze voor meer informatie contact met ons op via e-mail: jamescarlloanfirm@yahoo.com
  Site: http://www.jamescarlfirm.webs.com

  EERSTE INFORMATIE NODIG

  Volledige naam ………………………………

  Persoonlijke Telefoonnummer ……………………….

  Land …………………………………….

  Adres ………………………………..

  Staat …………………………

  Leeftijd ………………………………………

  Heb je al eerder toegepast? …………………..

  Burgerlijke staat ……………………………

  Lening bedrag dat nodig is als lening ……………………………….

  Lening Duur ……………………………

  Beroep ………………………………

  Maandelijks Inkomen ………………………..

  Ik wacht graag uw snelle reactie,
  Warme groet,
  De heer James Carl

  (0)
 68. #68

  IK WIL OM EEN INVESTERING IN GROTE EN KLEINE SCHAAL, kapitaal nodig om mee te beginnen? Een aanvraag voor een 2% RENTE-LENING shortlist FIRM. GEEN ANTWOORD, CONTACT TE PASSEN (mrwillamswhite66@gmail.com)

  © 2013-2014 Williams White Monetair Firm, Inc Alle rechten voorbehouden

  (0)
 69. #69

  Wij bieden leningen en andere financiële diensten aan particulieren en organisaties en op een beveiligde en onbeveiligde basis. onze financiële diensten omvat:

  1.Auto leningen.
  2.Education / studieleningen.
  3.Personal leningen.
  4.business leningen.
  5.Company leningen

  Contacteer ons vandaag nog voor meer informatie of informatie over onze diensten, en krijg je dringende half jaar leningen in slechts 11 dagen. noblefinancehomes@gmail.com

  (0)
  • #69

   Bent u een dringende lening? Heeft u enige vorm van lening nodig voor het opstarten van een bedrijf? Heeft u een lening om een ​​huis of een auto te kopen nodig? Of wilt u een lening om uw rekeningen te betalen of om te zorgen voor je zelf nodig hebt? Zo ja mail ons vandaag op jonnafinance@outlook.com en krijg je lening ..

   E-mail: jonnafinance@outlook.com
   Met vriendelijke groeten
   De heer Jonna

   (0)
 70. #70

  hello,

  Wij zijn stevig Organisatie opgericht om mensen te helpen in de behoeften van draagt​​, zoals financiële hulp. Dus als je gaat door financiële moeilijkheden of je bent in een financiële puinhoop, en je geld nodig voor het opstarten van uw eigen bedrijf, of je moet lening om uw schuld te vereffenen of betalen van je rekeningen, start een mooi bedrijf, of u het vinden het moeilijk om kapitaal lening te krijgen van lokale banken, clarkjerryloancompany@yahoo.com contacteer ons vandaag nog via e-mail voor de bijbel zegt: “” Lukas 11:10 Iedereen die vraagt ​​ontvangt, en wie zoekt vindt, en voor wie klopt, zal de deur worden geopend “. Dus niet laten deze kans aan je voorbij omdat Jezus is dezelfde, gisteren, vandaag en voor altijd meer. Gelieve deze is voor ernstige minded en God vrezende mensen.

  Uw naam:
  Uitleners
  Lening Duur:
  Geldig mobiel nummer:

  Bedankt voor uw begrip om uw contactgegevens zoals wij wachten

  Met vriendelijke groeten
  beheer
  E-mail: clarkjerryloancompany@yahoo.com

  (0)
 71. #71

  GOEDE DAG,
  ben een particuliere lening kredietverstrekker we geven lening aan een individu met 3%-tarief als u geïnteresseerd bent kunt u ons mailen: royalscortlandloancompany3@gmail.com

  (0)
 72. #72

  GOEDE DAG

  Denk je dat het krijgen van een Financiële hulp bent u serieus behoefte aan een dringende lening, Denk je van het starten van een eigen bedrijf, Ben je in de schulden Dit is uw kans om uw wens gerealiseerd omdat Wij geven persoonlijke lening, zakelijke lening, en onderneming leningen, en alle soorten van lening tegen 3% rente voor meer informatie nu contact met ons op via e-mail {jennyjackloancompany@yahoo.com}

  De kredietnemer INFORMATIE:

  Volledige Namen: _______________
  Land: __________________
  Sex: ______________________
  Leeftijd: ______________________
  Lening Bedrag dat nodig is: _______
  Lening Duur: ____________
  Lening Doel: _____________
  GSM-nummer: ________

  Mevrouw Jenny Jack
  algemene Consultant
  Jenny Jack Lening bieden.
  E-mail: jennyjackloancompany@yahoo.com

  (0)
 73. #73

  hello,

  Bent u een zakelijke man of vrouw? Ben je in een financiële stress? of u
  hebben geld nodig om uw eigen bedrijf te starten?

  Heeft u een lage credit score en je vindt het moeilijk om leningen te krijgen
  van lokale banken en andere financiële instellingen? oplossing voor uw
  Financieel probleem is EERSTE EUROPEES GELD VENNOOTSCHAP

  Onze diensten omvatten het volgende:

  * Persoonlijke Leningen
  * Schuld Consolidatie Leningen
  * Mogelijkheid
  * Business Leningen
  * Leningen voor onderwijs
  * Hypotheek

  Wij bieden leningen tegen 2% anus.

  Wij bieden leningen voor mensen die financiële hulp nodig hebben met een lage rente
  Tarief van 2%. Om een lening te krijgen met dit bedrijf, kan ik je vertellen het exacte bedrag van de lening die u nodig hebt, terwijl u kunt betalen de lening terug.

  OPMERKING: U bent verplicht om ons te mailen op: firsteuropeanmoney@gmail.com

  OPMERKING: Alle reacties moeten worden gericht aan: firsteuropeanmoney@gmail.com voor snelle verwerking.

  Met vriendelijke groet,
  EERSTE EUROPEES GELD

  (0)
 74. #74

  bIJKANTOOR
  Dr.Jeff Lening House,
  Suite 2M1, Park Business-centrum,
  Hasting hout, Wood Lane,
  Erdington Birmingham,
  England.B24 9QR

  Het grote lening bedrijf van Dr Jeff Rijkdom, is het aanbieden van uit lening tegen een maximale lage tarief van 3%, zowel
  beveiligde en onbeveiligde, en we hebben geen onderpand nodig.
  Ik wil dat je om te proberen en begrijpen het feit dat het verkrijgen van deze lening Lening Investment Company
  is 100% Wees gerust en de Legitimiteit van deze transactie is gegarandeerd. (jeffloanfirmplc@yahoo.com)
  Als u geïnteresseerd bent vul de onderstaande informatie om ons in staat stellen verder te gaan.

  Volledige Namen:
  Contact / Postadres:
  Staat / Land:
  Bedrag dat nodig is:
  Lening duur:
  Beroep:
  Cell-Phone / persoonlijke nummer:
  Maandelijks Inkomen:
  Leeftijd:
  seks

  (0)
 75. #75

  Wij heten u welkom in Johnson Paul Finance Company , een onderhandse lening geldschieter . Hier krijg je een lening vandaag . Maak je geen zorgen over uw slechte krediet. Geen credit check . Bad Credit Loan Beschikbaar
  Dit is de heer Johnson Paul , een lening co – operate financier voor vastgoed en elke vorm van bedrijfsfinanciering , Wij bieden leningen aan particulieren , bedrijven en andere organisaties samen te werken die financieel assistent nodig hebt of heb je een lening van de bank is geweigerd ? Ben je voorraad naar beneden en je moet herfinanciering ? Bent u op zoek naar financiële steun ? Of u een lening nodig hebt om Xmas vieren . Wij bieden lening tegen lage maximale tarief van 3 % , zowel beveiligde en onbeveiligde , zou elke geïnteresseerde kandidaat Contacteer ons met dit Email : johnsonpaulfinance@yahoo.com
  Ten eerste , de informatie die nodig is ,
  naam :
  Achternaam :
  Geslacht :
  land :
  Geboortedatum:
  Beroep:
  Doel voor de lening :
  Telefoonnummer :
  Geleende bedrag vereist als :
  Lening Duur :
  Maandelijks inkomen / jaarlijks inkomen :

  P : S : Nadat u uw gegevens hebt gemaild aan ons , moet u proberen uw e-mail 2-3 keer checken in een dag om updates te lezen van ons. Dank u en we kijken ernaar uit om samen met u!
  Met vriendelijke groet ,
  De heer Johnson Paul
  Contact : johnsonpaulfinance@yahoo.com

  (0)
 76. #76

  hello,

  Bent u op zoek naar een zakelijke lening, persoonlijke lening, woningkrediet, auto lening, student lening, schuld consolidatie lening, ongedekte lening, venture
  kapitaal enz. .. Of Was u een lening geweigerd door een bank of een financiële instelling voor een of meer reasons.You bent op de juiste plaats voor
  uw lening oplossingen! Ik ben een particuliere geldschieter, ik verlenen van leningen aan bedrijven en particulieren tegen een lage en betaalbare rente van
  3% rente. Contacteer ons via email: johnpeterloan01@sify.com

  LENING AANVRAAGFORMULIER.

  Uw volledige naam:
  adres:
  land:
  Staat:
  Uitleners
  Sex:
  Lening Duur:
  Telefoonnummer:
  fax:
  Maandelijks Inkomen:
  Specifieke datum moet je de lening:
  Beroep:

  LET OP: Dit zijn nodig voordat we kunnen gaan met de transactie van de lening goed.

  Met vriendelijke groet,

  John Peter
  Kerst lening bieden nu aanvragen.

  (0)
 77. #77

  Hallo,
  Ik ben de heer Johnson Paul een onderhandse lening geldschieter en we geven lening tegen 3 % rente , bieden wij leningen aan particulieren en bedrijven of groep mensen die financieel neer . Het is een financiële kans op uw deur stap – up vandaag en krijg een snelle blik daar lening. Er zijn veel financiële Opportunity en bijstand Door de plaats en nog steeds kan het niet duren . Maar het is een financieel Opportunity op de deur stap , en droogte en kan deze gouden kans niet missen .
  De dienst wordt geleverd aan particulieren , bedrijven en zakenmannen en-vrouwen . Het geleende bedrag beschikbaar in een waaier van $ 1,000.00 tot $ 500,000,000.00 of Uw keuze . Hier zijn enkele vragen : Bent u in nood van de lening geen betekenis , je wilt dat het wordt gestort op rekeningen ? Je bent in financiële problemen ? , Je moet de financiële oplossing ? . Hier is de oplossing voor al uw financiële problemen .
  We geven leningen voor het project , het bedrijfsleven, belastingen , rekeningen , en vele andere redenen , onze leningen zijn gemakkelijk en gecensureerd Voor meer informatie neem contact met ons op via e -mail : johnsonpaulfinance@yahoo.com

  (0)
 78. #78

  goedendag

  Bent u behoefte aan een lening voor deze Kerstmis en Nieuwjaar? zoals lening af te betalen uw dept, Koop een
  auto van uw eigen, een huis bouwen van je eigen of om uw huur te betalen en financiële problemen op te lossen, neem dan contact met ons vandaag meteen barrywhiteloanfirm007@outlook.com

  (0)
 79. #79

  Hallo,

  Heeft u financiering nodig? Heeft u zakelijke of persoonlijke lening nodig? Wilt u uw bedrijf te herfinancieren? Ons bedrijf is hier te helpen. We geven lening aan een enkele onderneming en bij 3% rente. Voor meer informatie contact op met E-mail: jamesgrahamloans@gmail.com

  (0)
 80. #80

  Hallo,

  Heeft u behoefte aan een lening te betalen uit uw schuld of het opstarten van uw eigen bedrijf? zo ja, mail ons vandaag op: (mrsasialoanfirm@outlook.com) met de onderstaande informatie voor meer informatie over hoe verder te gaan.

  Vullen en weer terug naar ons,

  Volledige namen: …………
  Land: …………
  Geleende bedrag: …………
  Lening duur: …………
  Telefoonnummer: …………
  Sex: …………

  dank

  Mrs Asia

  (0)
  • #80

   Hallo, Bent u op zoek naar een zakelijke lening, persoonlijke lening, woningkrediet, etc..? We zijn momenteel met persoonlijke en zakelijke Lening aan alle geïnteresseerden op 2% rente van 1 tot 30 jaar.
   naam:
   Geboortedatum:
   Geslacht:
   Burgerlijke staat:
   adres:
   stad:
   land:
   telefoon:
   Leningen
   Lening Duur:
   Netto maandinkomen.
   Neem contact met ons:
   creditsolutionhome@outlook.com

   (0)
 81. #81

  Heeft u een dringende lening? Zo ja contact met ons op (georgeanderson.loanfirm255@gmail.com) voor meer informatie .

  lening bieden

  (0)
 82. #82

  Hebt u dringend lening nodig? We geven lening aan belangstellenden die op zoek zijn naar lening met goede trouw. Bent u ernstig behoefte aan een dringende lening? dan bent u op de juiste plaats. We geven uit business lening, persoonlijke lening, contacteer ons voor uw lening aanvraag om te voldoen aan uw vraag en van financiële problem.contact ons vandaag uiteengezet via e-mail: trustguarantee1@gmail.com
  Bedankt zoals wij uw reactie wachten
  Vertrouwen garantie lening

  (0)
 83. #83

  Bent u op zoek naar een lening aan het opstarten van een bedrijf contact mr. Marvin Bacon via e-mail: marvinbaconloancompany@gmail.com

  (0)
 84. #84

  Ik ben mavin davies, een legitiem en een gerenommeerde geld kredietgever. We lenen geld uit aan individuen die financiële hulp nodig heeft, we geven lening aan mensen die een slecht krediet hebben of behoefte aan geld om te betalen wissels, om te investeren op het bedrijfsleven. Heb je op zoek voor lening? u hoeft niet te maken, omdat u zijn op de juiste plaats bied ik lening tegen lage rente van 4%, dus als u behoefte heeft aan een lening ik wil dat je om gewoon contact met mij via deze e-mail adres: mavinloafirm@outlook.com

  (0)
 85. #85

  Bent u dringend lening? Met comfortabele leningsvoorwaarden. Bij 2% rente contact opnemen met mijn bedrijf op
  (Lisboajavil@gmail.com)

  (0)
 86. #86

  Ik ben de heer johnny walter, een legitiem en een gerenommeerde geld kredietgever. We lenen geld uit aan individuen die financiële hulp nodig heeft, we geven lening aan mensen die een slecht krediet hebben of behoefte aan geld om te betalen wissels, om te investeren op het bedrijfsleven.
  Heb je op zoek voor lening? u hoeft niet te maken, omdat u zijn op de juiste plaats bied ik lening tegen lage rente van 4%, dus als u behoefte heeft aan een lening ik wil dat je om gewoon contact met mij via deze e-mail adres: johnnywalterloanfirm@outlook.com

  (0)
 87. #87

  Hallo, Bent u op zoek naar een zakelijke lening, persoonlijke lening, woningkrediet,
  enz..? We zijn momenteel met persoonlijke en zakelijke lening aan een
  geïnteresseerd individu op 2% rente van 1 tot 30 jaar.
  Naam:
  Geboortedatum:
  Geslacht:
  Burgerlijke staat:
  Adres:
  Stad:
  Land:
  Telefoon:
  Leningen
  Lening Duur:
  Netto maandinkomen.
  Neem contact met ons: creditsolutionhome@outlook.com

  (0)
 88. #88

  Hallo,

  Heeft u een legitieme lening tegen 3% rente nodig?, Mark Steven Lening Firm bieden leningen aan particulieren als organisaties, We geven leningen van de range van € 5.000 tot € 10.000.000. Onze leningen zijn goed verzekerd en maximale veiligheid is onze prioriteit, Beschikbaar Leningen die wij aanbieden zijn,

  * Persoonlijke Leningen (Secure en Ongedekte)
  * Business Leningen (Secure en Ongedekte)
  * Combinatie Loan
  * Consolidatie Lening en nog veel meer:

  Als u geïnteresseerd bent weer terug naar ons na ontvangst van deze e-mail stellen ons verder in de transactie, kunt u bereiken via email: markstevenloanfirm77@hotmail.com

  Best Regard,
  Heer Mark Steven,
  C.E.O / Algemeen Consultant.
  MARK STEVEN LENING FIRM.
  E-mail: markstevenloanfirm77@hotmail.com

  (0)
 89. #89

  Het is wonderlijk om te zeggen dat nadat ik zag een getuigenis post van een Patricia en Victorlic in deze site op hoe ze hun lening van de heer Brama Hitch lening vennootschap, heb ik gesolliciteerd bij hen. Nu heb ik getuigen van het grote publiek dat het glades mijn hart dat het me lukt om mijn lening gisteren van Brama Hitch ( bramahfund@gmail.com ). allemaal dankzij hen.

  Barbara

  (0)
 90. #90

  Staan in het teken van dringende lening? E-mail, met ons op kingloanlender@live.com voor meer info

  (0)
 91. #91

  goede dag, de heer / mevrouw

  Heeft u een legitieme en Dringende lening nodig om uw rekeningen te betalen en Clear Uw
  Schuld Contacteer ons (maryjonesloanfund@gmail.com) Vandaag met deze gegevens:

  Uw naam …………………
  Uw Land ………………
  Sex ……………………..
  Lening Bedrag dat nodig ………..
  Duur …………………
  Telefoonnummer …………….
  Beroep: ………………
  Staat …………………….
  Maandelijks Inkomen ……………

  U bent…

  (0)
 92. #92

  Heel Marktplaats ▶ 149 resultaten voor ‘inkomen’
  Verfijn uw resultaten
  Prijs van/tot

  Groep en Rubriek

  Boeken
  Studieboeken en Cursussen (17)
  Schoolboeken (13)
  Politiek en Maatschappij (4)
  Economie, Management en Marketing (3)
  E-books (2)

  Diensten en Vakmensen

  Vacatures

  Antiek en Kunst

  Vakantie

  Zakelijke goederen
  Conditie

  Nieuw (13)

  Zo goed als nieuw (16)

  Gebruikt (0)
  Aangeboden sinds

  Vandaag (0)

  Gisteren (0)

  Een week (11)

  Altijd…

  (0)
 93. #93

  Heeft u een lening nodig? Zo ja, kunt u contact met ons opnemen via (dakany.endre@gmail.com) de volgende gegevens:

  naam:
  bedrag:
  duur:
  Pin Telefoon:
  land:

  (0)
  • #93

   wow alsof ik de jackpot van spam heb gewonnen bij de staatsloterij

   (0)
 94. #94

  Beste lening zoekers,

  Ik ben gelukkig en rijk weer en ik ben dankbaar voor deze geldschieter die kwam om mijn leven te geven een betekenis weer, ik was al hoop opgeven op mijn zelfvertrouwen denken dat er geen lichaam kan mij helpen, want ik geloof niet eerlijk kredietverstrekkers zoals dit nog steeds bestaan ​​op de hoge snelheid oplichting over de hele wereld, vond ik het moeilijk te geloven dat ene Dr Patricia en Johan Elly die poste dat hij een lening van Brama Lening Firm, maar als ik…

  (0)
 95. #95

  Bieden betrouwbare lening !!!

  Dit is een kans voor mensen in financiële problemen en degenen die willen financiële onrust in je leven, we geven krediet aan een zeer redelijke rente van 2%, met een minimum bedrag van 3000 tot 5.000.000 met een duur van 5 maanden tot 30 jaar zijn wij geven alle soorten van leningen aan het land te helpen uit de financiële spanning. Veel lijden en hulp nodig hebben om hun levensstandaard te verbeteren, velen zijn werkloos en financiële hulp nodig om een…

  (0)
 96. #96

  Ik ben de heer Alvin Scott, een legitieme en een gerenommeerde geldschieter. We fondsen lenen aan particulieren die behoefte hebben aan financiële steun, we geven lening aan mensen die een slecht krediet hebben of behoefte aan geld om rekeningen te betalen, te investeren voor het bedrijfsleven.
  Ben je op zoek naar lening? je hebt geen zorgen te maken, want je bent op de juiste plaats bied ik lening tegen lage rente van 4%, dus als u behoefte heeft van een lening wil ik dat je gewoon contact…

  (0)
 97. #97

  Bent u een zakelijke man of vrouw? Ben je in een financiële puinhoop of heeft u geld nodig om te beginnen met je eigen bedrijf? Heeft u behoefte lening om uw schuld te vereffenen of betalen van je rekeningen of start een leuk bedrijf? Heeft u een lage credit score en je bent vinden het moeilijk om kapitaal lening te krijgen van lokale banken / andere financiële instellingen? Heeft u een lening of financiering nodig hebt om welke reden, zoals,
  * Vehicle Leningen
  * Real Estate Leningen
  *…

  (0)
 98. #98

  Hallo

  u nodig hebben lening voor elke doel?

  Ben een private geldschieter,i aanbod veilig en

  ongedekte leningen bij laag rente tarief.

  Voor info e-mail.
  mohammed_saheed@qq.com

  (0)
 99. #99

  Ali ste potrebujejo finančno pomoč za odplačilo dolgov ali za zagon novega podjetja, potem ste našli posojilodajalec vam lahko ponudimo posojilo brez kakršnega koli delay.contact nami preko e-pošte: loanservice90@admin.in.th

  ŠTUDENTSKI POSOJILA PONUDBA? PRIJAVITE SE ZDAJ

  (0)
 100. #100

  Heeft u een dringende lening nodig hebt om uw financiële probleem op te lossen of om te beginnen met je eigen bedrijf, indien ja contact met ons op via e-mail: greenwichcreditunion@live.com

  (0)
 101. #101

  Op het einde van je financiële zorgen van vandaag:

  Ik kan lachen met deze God Vrezende man kreeg ik een lening van € 76,000 en twee van mijn collega ‘ s hebben ook ontvangen leningen van deze man zonder enige moeite. Ik adviseer u om te kiezen de verkeerde persoon als u daadwerkelijk een aanvraag voor een geld lening voor uw project (en eventuele andere. Ik publiceer dit bericht omdat Meneer. James White ik voel me gezegend met zijn lening. Het is door vriend ontmoet ik deze eerlijk en gul…

  (0)
 102. #102

  Hallo, mijn manen is Maris Peters, ik ben een weduwe op dit moment met drie kinderen en ik zat vast in een financiële situatie in augustus 2014 en ik nodig had om te herfinancieren en mijn rekeningen te betalen. Ik probeerde die leningen uit verschillende leningen bedrijven zowel particuliere als zakelijke, maar nooit met succes, en de meeste banken mijn credit afgenomen. Maar als God het zou hebben, werd ik voorgesteld aan een man van God een onderhandse lening geldschieter die gaf me een lenin

  (0)
 103. #103

  Wil je 100% Financiën nodig? Ik kan dienen uw financiële behoeften met minder terugverdientijd probleem dat is de reden waarom wij u fonds voor slechts 3%. Wat uw omstandigheden, zelfstandigen, gepensioneerden, hebben een slechte rating, kunnen wij u helpen. Flexibele aflossing meer dan 3 tot 20 jaren.Contact ons op: jenniferrjohn536@gmail.com

  1 Volledige naam: ……………………….
  2 Contact Adres: …………………..
  3.Jumlah Lening Nodig: ………………..
  4.Lening Duur…

  (0)
 104. #104

  ik ben Clarisa Steve uit Nederland, toen ik had behoefte aan een lening van € 80.000 om de doorvoer een bedrijf mijn vriend stelde Brama Hitch lening bedrijf om mij omdat ze een lening van hen enige tijd geleden, dus ik was zo bang, want van de oplichting in het internet, maar mijn vriend moedigde me aan om ze eens te proberen en ik gaf ze een keer te proberen en ik heb mijn lening binnen 4 uur en hun wegen was erg makkelijk, contact met hen opnemen: (bramahfund@gmail.com).

  (0)
 105. #105

  Hallo iedereen, ik ben Julian Sam op naam, neem dan zal ik graag over de goedheid van God te praten in mijn leven na zoveel maanden van het proberen om een lening te krijgen op het internet en werd opgelicht de som van $ 3210 ik werd zo wanhopig in het krijgen van een lening van een legitieme geldschieter online toen een vriend vertelde me dat er een legit lening bedrijf waar hij zijn lening snel en gemakkelijk zonder stress dus hij stelde me voor aan een man genaamd Mr Harrison Loris wie is de

  (0)
 106. #106

  U hebt een dringende lening van welke aard dan ook? zo ja, neem dan contact met ons op om een lening te krijgen tegen een tarief van 2% kunt u mailen immaculatefinance@hotmail.com en heb je meteen krediet.
  E_mail: immaculatefinance@hotmail.com

  (0)
 107. #107

  Geachte heer / mevrouw,

  Wij bieden particuliere, commerciële en persoonlijke leningen met een zeer minimale jaarlijkse tarieven zo laag als 3% binnen 1 jaar tot 30 jaar Terugbetaling looptijd een deel van de wereld belang.

  We geven leningen binnen de range van $ 10.000 tot $ 200,000,000.00 USD.Our leningen zijn goed verzekerd en maximale veiligheid is onze prioriteit; Geïnteresseerde personen kunnen contact met ons vandaag nog via e-mail: [boldbankloans@gmail.com] Houd er rekening mee dat…

  (0)
 108. #108

  We geven leningen binnen de range van $ 10.000 tot $ 200,000,000.00 USD.Our leningen zijn goed verzekerd en maximale veiligheid is onze prioriteit; Geïnteresseerde personen kunnen contact met ons vandaag nog via e-mail: [boldbankloans@gmail.com] Houd er rekening mee dat als u jonger bent dan 18 u niet al uw gegevens goed gecontroleerd met uw landen hoge commissie toe te passen, dus zorg ervoor dat je echt bent op u van toepassing.

  (0)
 109. #109

  Hallo Beste Als je moe bent van leningen en hypothecaire leningen van banken en andere financiële instellingen u naar op zoek was, of u zijn consistent toegepast door de regeling van microfinanciering afgewezen. Dit is de minimale maandelijkse $ 1.000,00 tot $ 10.000.000,00 maximale rente die varieert tussen 3% lening Levering is om u te informeren dat met 100% garantie. We geven leningen aan verbeterde business.konkurentnoe voordeel / zakelijke expansie. Wij zijn betrouwbaar, betrouwbaar, effic

  (0)
 110. #110

  ik heb een brak bedrijf, totdat ik vond dit bedrijf e-mail, die mij helpen om een ​​lening voor het bedrijfsleven te krijgen, en nu wil ik deze korte medium dat wordt gebruikt om het bedrijf voor het snel en veilig geld dat ze lenen om me te feliciteren, zonder enige vorm van onderpand, ik kreeg lening 98,000.00 euro vormen de onderneming om mijn bedrijf en nog veel meer op te slaan, zag ik hun e-mail op het internet, contact met hen op bramahfund@gmail.com

  (0)
 111. #111

  Bent u op zoek naar een zakelijke lening, persoonlijke lening, thuis, autoleningen,
  consolidatie van schulden leningen, venture capital, etc., in iedere hoeveelheid of
  kan een lening worden geweigerd door een bank of financiële instelling configuratie
  een of meer van hun oplossingen en alle credit reasons.You
  hoeveelheid! Ik ben een particuliere geldschieter, de kredietverlening aan bedrijven en particulieren
  in een lage en betaalbare rente van 2 procent. Geïnteresseerd?…

  (0)
 112. #112

  Hallo mijn naam is Franklin Moshi ik weet een gerenommeerd spreuken die me geholpen toen ik had problemen met mijn baas als je een goede plaats om uw problemen op te lossen moeten
  contact opnemen met dr mike de spell caster is de juiste keuze. Hij is een groot man die zijn spreuken met jarenlange ervaring. hij spreuken voor verschillende doeleinden, zoals

  (1) Als u wilt dat uw ex terug.
  (2) als je altijd hebt nare dromen.
  (3) U wilt worden bevorderd in uw kantoor
  (4) U wilt vrouwen /…

  (0)
  • #112

   goede dag voor iedereen, Mijn naam is Allan Davis, ik ben uit Los Angeles, California, Verenigde State van Amerika. Ik wil een beetje verhaal van hoe ik werd gered uit de handen van oplichters en fraudeurs door een man genaamd Mr. JOHN MICHAELS uit UBA LOAN BANK LTD (ubaloanbankltd@yahoo.com) te delen. In augustus 2014 werd ik opgelicht door een man genaamd David Peterson, beloofde hij om me te helpen een lening te krijgen dat ik hem moet vertrouwen, vertrouwde ik hem en ik stuurde hem mijn aan

   (1)
 113. #113

  Hallo,
  Dit is om het grote publiek dat de heer Bill Johnson, een onderhandse lening geldschieter heeft het openen van een financiële kans voor iedereen die behoefte hebben aan enige financiële hulp te informeren. We geven lening tegen 2% rente aan particulieren, bedrijven en bedrijven onder een heldere en begrijpelijke termen en conditie. contacteer ons vandaag nog via e-mail op: (johnsonbill804@gmail.com)

  (0)
 114. #114

  Hallo meneer / mevrouw

  Welkom bij Justin Wayne lening bedrijf, gelden voor uw
  Kerstmis lening nu en maak uw kinderen en uw familie gelukkig.

  U bent van harte welkom om Justin WAYNE lening bedrijf, ik ben een manager, Mr.
  Justin Wayne.

  het zal duren tot 24 uur om uw lening goedgekeurd en verzonden naar u zonder
  vertraging.

  De omvang van het aanbod: Dit bedrijf biedt een lening in een andere valuta goedgekeurd
  bank, deze munt USD, pond, euro, roebel, rand, lats, rial etc.
  wij…

  (0)
 115. #115

  heb je een lening nodig? om een auto te kopen en een huis te bouwen en zo ja kunt u contact met ons opnemen via e-mail: harrywilliamloanfirm@gmail.com
  naam:
  bedrag van de lening:
  land:
  staat:

  (0)
 116. #116

  Het is met grote vreugde en enthousiasme dat ik schrijf op deze internetsite kaarten want ik heb eindelijk mijn lening ontvangen van een echte geldschieter wiens naam is Garrison Turner,Zijn bedrijfsnaam is tage financiële firma en voor het welzijn van u allen die nog op zoek zijn naar een lening,wordt deze geldschieter begiftigd
  met alle goede eigenschappen van een echte lening kredietverstrekker.Afgaande op de lening,gaven zij mij, hun snelle en betrouwbare centagefinancialsavings@gmail.com

  (0)
 117. #117

  Aanvraag voor een lening vandaag KERST !!!

  Welkom op de Kerst lening bedrijf lening dienst (persoonlijke service
  al uw financiële behoeften) onze dienstverleners en biedt Kerstmis Leningen
  Leningen tegen zeer lage rente van 3%, bieden wij persoonlijke leningen, schulden
  Consolidatie leningen, venture capital, zakelijke leningen, onderwijs leningen,
  Krediet en krediet voor welke reden dan ook en onmiddellijke behoeften!. met een maximale
  voor 20 jaar. Hebt u ooit door uw bank is…

  (0)
 118. #118

  Goede dag

  Bent u behoefte aan financiële noodhulp ?? Wij zijn een legitieme geldschieter door het federale ministerie van Financiën zijn goedgekeurd, bieden wij een lening met een lage rente van 2% en niet-krediet
  Check, bieden wij persoonlijke leningen, consolidatie van schulden leningen, zakelijke leningen, onderwijs leningen, hypotheek of lening voor welke reden dan ook! ”
  Iedere belanghebbende aanvragers die een lening nodig hebben, moeten contact opnemen met:…

  (0)
 119. #119

  TOEPASSING VOOR KERSTMIS LENING VANDAAG !!!

  Welkom bij Kerstmis Loan Company lening dienst (persoonlijke service aan
  al uw financiële behoeften) onze dienstverleners, biedt Kerstmis lening
  lening tegen een zeer lage rente van 3%, bieden wij persoonlijke leningen, schulden
  consolidatie leningen, venture capital, zakelijke lening, onderwijs lening,
  lening en krediet om welke reden en dringende behoeften !. met een maximale
  voor 20 jaar. Hebt u ooit door uw bank is afgewezen? je…

  (0)
 120. #120

  Hallo,
  Dit is om het grote publiek dat mevrouw Morgan Dorcas, een onderhandse lening geldschieter heeft het openen van een financiële kans voor iedereen die behoefte hebben aan enige financiële hulp te informeren. We geven lening tegen 2% rente aan particulieren, bedrijven en bedrijven onder een heldere en begrijpelijke termen en conditie. contacteer ons vandaag nog via e-mail op: believersloanfirm@gmail.com

  (0)
 121. #121

  Hallo,

  Op zoek naar een lening, bent u op zoek naar een zakelijke lening, persoonlijke
  leningen, hypotheken, auto
  lening, student lening, schuld consolidatie lening, ongedekte leningen, risicokapitaal
  kapitaal, enz .. Bent u een lening van een bank of financiële afwijzen
  instantie één of meer redenen. Je bent op de juiste plaats
  Uw lening oplossingen! Ik ben een particuliere geldschieter, ik leningen verstrekken aan
  bedrijven en particulieren op een lage rente en goedkoop
  Rente van…

  (0)
 122. #122

  heb je een lening nodig hebt als ja via deze bijzondere e-mail: links-finance.srv@outlook.com voor meer informatie

  (0)
 123. #123

  Lening bieden @ een goedkoop tarief van 2%, bieden wij alle soorten van leningen voor individuele, bedrijven, scholen, kerken, ETC. voor meer informatie contact met ons vandaag nog via e-mail: greenwichcreditunion@live.com

  (0)
 124. #124

  Lening bieden @ een goedkoop tarief van 3%, bieden wij alle soorten van leningen voor individuele, bedrijven, scholen, kerken, ETC. voor meer informatie contact met ons vandaag nog via e-mail: worldloancompany3@gmail.com

  (0)
 125. #125

  goedendag

  Heeft u een dringende lening? Onmiddellijk van toepassing voor snelle lening in ANITA LENING FIRM PLC. Wij zijn 24 uur online voor u. E-mail: anitaloanfirm@outlook.es

  Kredietnemer informatie die nodig

  Volledige naam:
  Contact Adres:
  land:
  Bedrag dat nodig is als lening:
  Lening Duur:
  Doel van de lening:
  beroep:
  seks:
  leeftijd:
  Telefoonnummer:
  Spreek je Engels?

  Met vriendelijke groet,
  Mevrouw Anita Isa
  Directeur / MD

  (0)
 126. #126

  Hallo,

  Wij zijn stevig Organisatie opgericht om mensen te helpen in de behoeften van helpt, zoals financiële hulp. Dus als je gaat door middel van financiële moeilijkheden of je in elke financiële puinhoop, en je geld nodig voor het opstarten van uw eigen bedrijf, of u lening nodig om uw schuld te vereffenen of betalen van je rekeningen, start een mooi bedrijf, of u het vinden het moeilijk om kapitaal lening te krijgen van lokale banken, contacteer ons vandaag nog via e-mail…

  (0)
 127. #127

  Wij zijn christelijke organisatie opgericht om mensen te helpen in de behoeften van helpt,
  zoals financiële help.So als je gaat door middel van financiële moeilijkheden of
  je bent in een financiële puinhoop, en je geld nodig voor het opstarten van uw eigen bedrijf,
  of u lening nodig om uw schuld te vereffenen of betalen van je rekeningen, start een mooi bedrijf,
  of je bent vinden het moeilijk om kapitaal lening te krijgen van lokale banken, contacteer ons vandaag nog via
  e-mailadres:…

  (0)
 128. #128

  AANVRAAGFORMULIER
  Naam: ———————–
  Adres: ——————–
  Land: ——————–
  Beroep: —————–
  Leningen —————-
  Doel van de lening: ————
  Lening Duur: ————–
  Maandelijks Inkomen: ————-
  Telefoonnummer :: ————–
  DUUR: ——————-

  Vriendelijk weer terug naar ons via ons e-mail
  E-mail: pravexfinancialservice@gmail.com
  BEDANKT

  (0)
 129. #129

  Geachte Heer / Mevrouw LENING zo snel mogelijk binnen 2 dagen. micro Fonds Financiële Plc Commerciële en Personal, X-mas lening, hypotheek Lening tegen 2% rente rate.Interested personen dienen Lening Advisor contact via e-mail met de volgende informatie: NAAM: ….. Achternaam: …… LAND: ……. TELEFOON: ….. BEROEP: …… LEEFTIJD: …………. Sex: …… Burgerlijke staat: …… LENING bedrag dat nodig is: …… Maandelijks inkomen …… Looptijd van de lening: …… Persoon Naam:

  (0)
 130. #130

  Wij zijn een christelijke organisatie opgericht om mensen te helpen in de behoeften van helpt,
  zoals financiële help.So als je gaat door middel van financiële moeilijkheden of
  Je ontwikkelt een financiële puinhoop, en je geld nodig om te beginnen met je eigen bedrijf
  of u een lening nodig om uw schuld te vereffenen of betalen van je rekeningen, start een mooi bedrijf,
  of je bent vinden het moeilijk om kapitaal lening te krijgen van lokale banken, contacteer ons vandaag nog via
  E-mail…

  (0)
 131. #131

  Hallo,
  Dit is om het grote publiek te informeren dat (MRS Gina Rinehart) CEO, TROUW BANK PLC, een onderhandse lening geldschieter heeft het openen van een financiële kans voor iedereen die behoefte hebben aan enige financiële hulp. We geven lening tegen 2% rente aan particulieren, bedrijven en bedrijven onder een heldere en begrijpelijke termen en conditie. vandaag contact met ons opnemen via e-mail op: (nancypeter37@gmail.com)
  Kredietnemer DATA
  1) Volledige naam:…

  (0)
 132. #132

  Heb je een dringende lening uw financiële problemen op te lossen en ook om te beginnen met uw bedrijf of om te verhogen uw zakelijke faciliteiten nodig? Als dus contact via e-mail: starloanfunds@gmail.com

  (0)
 133. #133

  Hallo,
  Dit is om het grote publiek dat mevrouw Janet Robort, een onderhandse lening geldschieter heeft het openen van een financiële kans voor iedereen die behoefte hebben aan enige financiële hulp te informeren. We geven lening tegen 2% rente aan particulieren, bedrijven en bedrijven onder een heldere en begrijpelijke termen en conditie. contacteer ons vandaag nog via e-mail op janetrobort@gmail.com

  (0)
 134. #134

  Heeft u behoefte aan geld te lenen om rekeningen CONTACT VIA mrsladyjessiccalemder.usa@outlook.com afbetalen VOOR MEER INFO.

  (0)
 135. #135

  Hallo, ik ben de heer Harrison Loris, een onderhandse lening geldschieter die geeft het leven de tijd gelegenheid leningen. Heeft u een dringende lening nodig hebt om uw schulden te wissen of u een kapitaal lening om uw bedrijf te verbeteren nodig? heb je door banken en andere financiële instellingen zijn afgewezen? Heeft u een consolidatie lening of een hypotheek nodig? zoek niet meer zoals we zijn hier om al uw financiële problemen een ding van het verleden te maken. We lenen geld uit aan part

  (0)
 136. #136

  Hebben behoefte aan een dringende lening om uw financiële behoeften op te lossen,
  Wij bieden leningen, variërend van 5.000,00 tot 10.000.000,00 Max,
  Wij zijn betrouwbaar, efficiënt, snel en dynamisch, met 100% Gegarandeerd
  Het geeft ons ook een lening in euro’s, Ponden en Dollars
  De rentevoet voor alle leningen is (3%)
  als je geïnteresseerd bent weer terug naar ons via
  (quickcashloan@cheerful.com)

  (0)
 137. #137

  heb je een dringende lening nodig hebt als ja dan kunt u E-mail ons: finivloan2@aol.com

  (0)
 138. #138

  Heeft u enige vorm van financiële problemen? Noodzaak van een lening om schulden te wissen? BENT U IN DE FINANCIËLE CRISIS? UW DOOS ORIGINAL KREDIET VOOR JE VERTROUWEN, zijn betrouwbaar proberen ALLERLEI CREDITS Zie hieronder. Wij zijn geregistreerd en gelicentieerd COMPANY geven leningen tegen 2% in de minimale duur 6 maanden en een maximum van 30 jaar. We lening MINIMUM VAN 2000 TOT EEN MAXIMUM VAN 50.000.000 MET ALLE MUNT IN DE WERELD
  Biedt de volgende diensten
  * Persoonlijke Leningen…

  (0)
 139. #139

  Goede dag,

  Ik ben Privé lening kredietverstrekker een register en goedgekeurde lening kredietverstrekker, Wij geven leningen van de range van $ 5.000.000 aan 10,000,000,00 £ USD, op 3% rente Onze leningen zijn goed verzekerd en maximale veiligheid is onze prioriteit, we zijn legitiem en goed bekende Britse goedgekeurde lening kredietgever. Wij bieden leningen aan zowel individuen als organisaties die intenties van de renovatie van huizen en instellingen, consolidatie van schulden,…

  (0)
 140. #140

  Wij bieden leningen tegen lage rente aan degenen die financiering nodig hebben om hun problemen op te lossen. Als je financiën nodig hebt, neem dan contact met ons op via e-mail: sharifomer22@gmail.com

  (0)
 141. #141

  Mijn naam is Dale uit België, ik ben een zakenman. Ik ben een aannemer en voedingskabel koperdraad. Ik wil om te getuigen van een bedrijf die me geholpen met een lening bedrag van € 750.000. Ik ben al op zoek naar agenuine lening particuliere leningen bedrijf voor de afgelopen 6 maanden en alles wat ik kreeg was bos van oplichting die mij gemaakt om hen en het einde van de dag te vertrouwen zonder gezien de lening. al mijn hoop verloren was, kreeg ik in de war en gefrustreerd, ik vind het heel m

  (0)
 142. #142

  heb je een dringende lening E-mail ons nu voor een lening nodig hebben; mrsladyjessiccalender.usa@hotmail.com

  (0)
 143. #143

  Hallo,

  Wij zijn christelijke organisatie opgericht om mensen te helpen in de behoeften van helpt, zoals financiële help.So als je gaat door middel van financiële moeilijkheden of je in elke financiële puinhoop, en je geld nodig voor het opstarten van uw eigen bedrijf, of u lening nodig te hebben vestigen uw schuld of betalen van je rekeningen, start een mooi bedrijf, of je bent vinden het moeilijk om kapitaal lening te krijgen van lokale banken, contacteer ons vandaag nog via e-mail…

  (0)
 144. #144

  hallo,

  Bent u op zoek naar een zakelijke lening, persoonlijke lening, woningkrediet, auto lening, student lening, schuld consolidatie lening, ongedekte leningen, risicokapitaal
  hoofdstad enz .. Of waren u een lening door een bank geweigerd of een financiële instelling voor een of meer reasons.You op de juiste plaats voor
  uw lening oplossingen! Ik ben een particuliere geldschieter, ik leningen verstrekken aan bedrijven en particulieren tegen een lage en betaalbare rente van
  3% rente. Neem…

  (0)
 145. #145

  Goede Dag
  Heeft u een dringende om rekeningen of financiële hulp nodig hebt betalen? Email ons op bobsmithloanfund.ltd@aol.co.uk voor meer informatie dankzij

  (0)
 146. #146

  Ik ben de heer Mohammed Aliu .Ik ben zo blij om mensen te helpen die in nood zijn. Worden geïnformeerd dat ik ben eerlijk gezegd bereid om u te helpen met uw gevraagde lening en de lening i bieden aan mensen is een lage rente van 3% en dat is zeer affordable.My doel is om u te helpen met uw gevraagde lening om uw situatie op te lossen. Een aflossingstermijnen worden bedacht voor de terugbetaling van de lening en ik wil dat je weet voordat je kunt deze lening worden verleend, moet je boven de 18

  (0)
 147. #147

  Heeft u een comfortabele lening aan uw tevredenheid nodig? Wij bieden betaalbare lening tegen 2% rente beschikbaar voor lokale en internationale leners. Wij zijn gecertificeerd, betrouwbaar, betrouwbaar, efficiënt, snel en dynamisch en co – bedienen. we geven lening op lange termijn 2-50 jaar maximum. contact met ons op: patricia-investment@outlook.com

  LENING AANVRAAGFORMULIER

  Naam: _________
  Geslacht: _________
  Burgerlijke staat: _________
  Contact Adres: _________
  Stad / Postcode:…

  (0)
 148. #148

  je wilt zakelijke of persoonlijke lening tegen 3 % .. Contact Dhr owen
  via e-mail …. owenlarrycarefirm@gmail.com
  alle antwoord op ( owenlarrycarefirm@gmail.com )

  Groeten.

  OWEN LENINGEN

  (0)
 149. #149

  Il ne nous reste plus qu’à restituer les boulevars et autres bauprés de notre lexique.

  (0)
 150. #150

  Heeft u een persoonlijke of zakelijke lening zonder stress en snelle goedkeuring nodig? Zo ja, neem contact met ons vandaag als we op dit moment het aanbieden van leningen tegen een geweldige rente. Onze lening is beveiligd en veilig, onze klanten geluk is onze kracht. Voor meer informatie en toepassing, Contact Now (cottagefinancials@gmail.com)

  (0)
 151. #151

  Hallo Mr. & Mrs.
  Ik ben een individu woon in Frankrijk en ik heb een zeer hoge kapitaalkosten
  Dus je hebt bijzonder Italië, Zwitserland, Canada, België, Spanje, Frankrijk (dom tom) overal bied ik u een lening van € 3000 tot € 1 miljoen aan iedereen kunnen terugbetalen met rente van 3% voor iedereen die geïnteresseerd mij, iemand niet ernstig, abstenir.Juste is eerlijk en betrouwbaar.
  Ik maak van de lening gelden in deze gebieden:
  – Home Loan
  – Investment Lening
  – Auto Lening
  -…

  (0)
 152. #152

  Hallo allemaal, Mijn naam is Morgan Jackson, een burger van de VS; ben 42 jaar
  leeftijd .. Ik wil jullie allemaal te informeren over de goedheid van de Heer voor eindelijk
  leidt me naar een echt en oprecht lening kredietverstrekker genoemde heer Tyrone Leonard, de
  managing director van Leonard Lening Vennootschap na opgelicht door andere nep
  geldschieters, ik was hopeloos en wist niet wie te vertrouwen, terwijl hij kwam en zette
  een grote glimlach op mijn gezicht bij mijn grootste…

  (0)
 153. #153

  Hallo allemaal, Mijn naam is Morgan Jackson, een burger van de VS; ben 42 jaar
  leeftijd .. Ik wil jullie allemaal te informeren over de goedheid van de Heer voor eindelijk
  leidt me naar een echt en oprecht lening kredietverstrekker genoemde heer Tyrone Leonard, de
  managing director van Leonard Lening Vennootschap na opgelicht door andere nep
  geldschieters, ik was hopeloos en wist niet wie te vertrouwen, terwijl hij kwam en zette
  een grote glimlach op mijn gezicht bij mijn…

  (0)
 154. #154

  De oplossing wordt alle voor u gevonden die behoefte aan geld had om uw verschillende financiële problemen te regelen. Wij bieden leningen die van 5000 aan gaan? om 10.000.000? aan de ernstige personen die hun belofte van vergoeding kunnen eerbiedigen. Bedankt om met ons contact op te nemen per e-mail:
  baeske.jacueline01@gmail.com, voor meer informatie

  Hartelijk

  (0)
 155. #155

  Genoemde Maarten Ducrot heeft in Frankrijk zijn naam niet mee: une crotte = een drol.

  (0)
 156. #156

  Hallo iedereen, ik ben Kathie Roper door naam, schrijf dit getuigenis omdat ben echt dankbaar voor wat Mason Diego deed voor mij en mijn familie, toen ik dacht er dat was geen hoop hij kwam en mijn familie weer levend voelen door ons leningen lening tegen een zeer lage rentevoet van 2%. En zijn mij geweest grondig voor een lening te regelen mijn schulden voor de afgelopen drie maanden alle ik ontmoette opgelicht en nam mijn geld totdat ik heb eindelijk een God ontmoet verzonden geldschieter. Ik

  (0)
 157. #157

  Goede Dag een ieder,

  Ik heb nooit geloofd dat er nog steeds legit lening bedrijf op deze site vorige week ik was aan het surfen via deze site stuitte ik op het getuigenis geplaatst door alex over hoe hij zijn lening fonds van Sir Allan Company, ik was bang om in eerste instantie contact op met Sir Allan maar ik heb geen andere keuze dan te contacteren Sir Allan want ik was echt in financiële puinhoop ik nam een sprongen van het geloof en contact Sir Allan, eerlijk gezegd heb ik mijn fonds…

  (0)
 158. #158

  Getuigenis van LENING
  Hallo, Mr. of Mrs.
  Ik wil dit met jullie delen, ongeacht of u me gelooft of niet. Deze dame Christela Blouin Marie Claude is een bijzondere kredietverlening dat mijn eigenlijk een lening van € 15.000 toegekend tegen een rente van 2% per jaar op de laatste donderdag. In eerste instantie geloofde ik niet voor een moment, maar mijn nieuwsgierigheid duwde me om te proberen en uiteindelijk kreeg ik deze lening. Ik geef het u te informeren dat nu weet je wie te contacteren als…

  (0)
 159. #159

  Getuigenis van LENING
  Hallo, Mr. of Mrs.
  Ik wil dit met jullie delen, ongeacht of u me gelooft of niet. Deze dame Christela Blouin Marie Claude is een bijzondere kredietverlening dat mijn eigenlijk een lening van € 15.000 toegekend tegen een rente van 2% per jaar op de laatste donderdag. Ik geef het u te informeren dat nu weet je wie te contacteren als je in nood, zijn e-mailadres is: blouinchristelemarieclaude@gmail.com

  (0)
 160. #160

  Bent u geïnteresseerd in een persoonlijke of commerciële lening af te betalen

  rekeningen en afgewezen hoofdelijk met een hoge rente? Zo ja hier is uw kans

  om te herstellen van de schuld als we bieden alle soorten van lening tegen 2%

  rente. Neem contact met ons op trey_mack007@yahoo.com

  (0)
 161. #161

  Wij bieden alle soorten leningen zoals bedrijfskredieten, de bouw leningen, autoleningen, zakelijke leningen, leningen voor studenten tegen een zeer redelijke rente. Wij verlenen ook zowel beveiligde en ongedekte leningen. Neem contact met ons op funds4ulimited@gmail.com

  (0)
 162. #162

  Bent u een zakelijke man of een vrouw? Heeft u geld nodig om te beginnen met je eigen bedrijf? Heeft u lening nodig hebt om uw schuld te vereffenen of betalen van uw rekeningen of start een leuk bedrijf? Heeft u geld nodig voor uw project? Wij bieden beveiligde leningen van elk bedrag en overal in de wereld (particulieren, bedrijven, vastgoed en rechtspersonen) in onze rente van 2% uitstekend. Voor reacties toepassing en meer informatie te sturen naar het volgende e-mailadres: (businessfinances

  (0)
 163. #163

  Je hebt allerlei financiële problemen? Hebben behoefte aan een lening aan schulden te betalen? U bent in een financiële crisis? UW Credit
  Cash uw oorspronkelijke vertrouwen dat we betrouwbaar zijn omgaan alle soorten leningen, zie hieronder. Wij zijn geregistreerd en

  licentie bedrijf om een lening te geven tegen 2%, met een minimale duur van 6 maanden en een maximale duur van 30 jaar.

  We geven lening ten minste in 2000 tot maximaal 50 miljoen.
    Wij bieden verschillende diensten…

  (0)
 164. #164

  heb je een dringende lening? e mrsstellareneloanfirm1@hotmail.com voor meer informatie over de lening.

  (0)
Menu Title