Kunst & Wetenschap

Chriet Titulaer maakt schoon schip bij NASA

Grotere rol voor Wubbo Ockels

Deel op FacebookReactiesTweetReacties39 EmailenPrinten
Chriet Titulaer

Door en • donderdag 31 maart 2011

Chriet Titulaer heeft de voltallige directie van NASA gesommeerd per direct op te stappen. Reden is volgens Titulaer de ‘slappe bedrijfsvoering, het gebrek aan visie, en het totale disrespect jegens de liefhebbers van de ruimtevaart.’ Titulaer ergert zich mateloos aan de sensatiezucht van de huidige bestuurscultuur. “In december werd er zo’n wetenschapper met de haren bijgesleurd, die dan moest doen alsof er aliens waren gevonden, terwijl ze in werkelijkheid gewoon een vies bakje hadden gebruikt. Dat is zonde. Dat is niet de NASA waar ik me in herken”

“Ik probeer al sinds het ongeluk met de Challenger in te grijpen”, aldus Titulaer. “Ik heb ze van allerlei vormen van feedback voorzien, maar ik kreeg, en krijg, de indruk dat ze die naast zich neerleggen. Dat is verwonderlijk, gezien de concrete en heldere inhoud van mijn feedback. Ik heb bijvoorbeeld NASA geadviseerd om voortaan geen spaceshuttles, of andere bemande voertuigen, meer te laten exploderen. Daar hoor je vervolgens niets meer over. Dat geeft geen vertrouwen, kan ik je vertellen. Nu is de maat vol. NASA moet weer van de fans worden.”

De gesprekken tussen Chriet en NASA verlopen volgens insiders ‘niet bepaald vlekkeloos’. Dat Titulaer zou hebben gedreigd met teksten als ‘als jullie niet naar me willen luisteren dan bind ik jullie aan zo’n mislukte raket vast en mag je de maan zelf van dichtbij gaan bekijken’ wilde hij bevestigen noch ontkennen.

Titulaer heeft aangegeven dat zijn plannen ‘volledig, zonder aanpassingen’ dienen te worden uitgevoerd. Over de concrete invulling van de reorganisatie kon hij niet teveel verklappen, maar een tipje van de sluier wilde hij wel oplichten. Kern van het nieuwe beleid wordt een wekelijks futuristisch programma vanaf de andere zijde van de maan. “Die spreekt toch het meest tot de verbeelding. Ik zie een grote rol weggelegd voor Wubbo Ockels. Als ik hem uit het schnabbelcircuit kan krijgen doe ik een hoop mensen een plezier. Ook ga ik mijn best doen om Neil Armstrong en Buzz Aldrin een grotere rol te geven bij de jeugdopleiding. ” Chriet Titulaer staat achter zijn besluit, en hoopt de toekomst van NASA veilig te hebben gesteld. “De mooiste baan blijft toch een baan om de aarde.”

39 Reacties

Uw mening telt. Juist nu.

  tekens resterend

 1. #1

  Zo, dat soort commentaar met een dergelijke houding moet je in bepaalde andere branches niet proberen! ik kan me zo voorstellen dat bijvoorbeeld voetbalclubs hier niet op zitten te wachten.

  informatieve vraag: hoe heet het openingsnummer van “wondere wereld”? ik gok iets van Jarre, Vangelis of Ed Starink maar ik kan er ook zo naast zitten..

  (0)
 2. #2

  De titel klopt niet. Het moet zijn: “Chriet Titulaer maakt schoon ruimteschip bij NASA”.

  (1)
 3. #3

  Zo zie je maar weer, elk nadeel heb zijn voordeel.

  (0)
 4. #4

  @piraatje iets van Kraftwerk?

  (0)
 5. #5

  Hier het nummer. Doet me op een of andere manier denken aan “Op een slof en een oude voetbalschoen”. Vraag me niet waarom.

  http://www.youtube.com/watch?v=r_bwszMjIj8

  (0)
 6. #6

  Het ruimtegevoel is Chriet toch wat naar zijn hoofd gestegen, zo zie je maar weer, het heelal moet je aan een expert als God overlaten, zoveel is nu wel duidelijk geworden.

  (0)
 7. #7

  Ik dacht dat ie een schoon ruimteschip ging maken… zou wel passen in de tijdgeest.

  (1)
 8. #8

  Volgens mij is er een fusie van de NASA en Ajax in de
  maak. De geuzennaam “joden” zal, naar verluidt,
  veranderd worden in “dioden” en het geklets in de
  ruimte zal over de volle breedte worden ingevoerd.

  Ajax zal een geheel nieuwe speelwijze invoeren, met
  veel hoge ballen en de NASA zal gaan proberen om
  honderden storingen en fouten in de raketten te
  gaan herwaarderen, onder het motto: “elke storing
  heeft zijn bekoring”.

  Explosies bij de NASA worden netjes ingepakt om
  het wat matte spel van de Ajacieden een nieuwe
  impuls te geven.
  De harde kern van de Ajax-supporters zal als
  tegenprestatie naar de achterkant van de maan
  mogen reizen; per fiets, geloof ik.

  (1)
 9. #9

  Ik kan mij voorstellen dat Chriet zich zorgen kabouterbaart over de toekomst van NASA.

  (0)
 10. #10

  Schoon (ruimte)schip maken bij de NASA? Nu pas?? Meneer Titulaer loopt al vele decennia met een borstel onder zijn kin rond…

  Toch fijn dat hij er inmiddels erachter gekomen, dat die borstel ook kan borstelen. I.p.v. dat ding decoratief met zich mee slepend.

  Beter laat dan nooit, Chriet! Zwiep die NASA-nepperts eruit met je baard-borstel!!!

  (1)
 11. #11

  Als het allemaal historisch is , is hij nu toch een brug te ver opgerukt met een raket die het niet zal doen tegen een vijand die niet bestaat.

  (0)
 12. #12

  1 REM strafwerk
  10 FOR a = 1 TO 1000
  20 LPRINT “Ik mag geen grapjes over de borstel van Chriet Titulaer maken”
  30 NEXT a
  40 END

  (0)
 13. #13

 14. #14

  Ik hoor hem nog zo, die pratende ringbaard: “Dankzij de ingebouwde micro-elektronica..”
  Zonder gekheid: ik ben blij dat Chriet daar eindelijk eens orde op zaken gaat stellen bij de Nasajax!

  (0)
 15. #15

  Chriet naar de Nasa, Cruyff naar Elba, Hillen op bliksembezoek bij onze jongens in kamp Tripoli. ‘s Even kijken… wie hebben we nog niet genoemd?

  (0)
 16. #16

  Ik voorzie een nieuwe invulling van het programma Sterrenslag.

  @ Ik dus, 14 : Als Youp van ‘t Hek een gewoon ringbaardje al eens met een pratende k*t heeft vergeleken, hoe moeten we dan dat bossie van Chriet benoemen?

  (0)
 17. #17

  Ik cheef Chriet chroot chelijk, dat chezeur in NASA chaat me de keel uithangen, excuseer terwijl ik charchel.

  (0)
 18. #18

  I hou van onliners
  10 Print “Chriet T 4 3vr!, T.|337 //4N !!”; : goto 10

  toen de Evoluon nog van de mensen was die echt geïnteresseerdwaren in techniek en natuurlijk styl, kunst, vormgeving, methode en strategie.. niet te vergeten de skybox met helium

  (0)
 19. #19

  Wil Chriet een jasje aan?

  (0)
 20. #20

  Oncheagt wat hij zegt heeft Chriet per dovenitie gelijk. De NASA moet gewoon meer de vrije ruimte benutten!

  (0)
 21. #21

  @19. De laatste keer dat ik van Chriet hoorde was toen hij liet weten ze ook te gebruiken.

  (0)
 22. #22

  Je kunt alleen contact maken met Ghriet T via Astro tv, niburu kan ook behulpzaam zijn. (kost wel wat, maar dan heb je het wel uit de eerste hand)

  (0)
 23. #23

  Als jij nog mogt tweifelen, ook Chriet Titulaer komt uit de gemeene Venlo. Kiest dus voor onse Geert, de man met de voet op de gront.

  (0)
 24. #24

  Je hebt voor geert te kiezen, anders ben je dom zegt johan kruif.
  Ik ben niet zo slim. Kijk maar naar fitna 2.
  http://www.youtube.com/watch?v=pnWqko2AOiQ

  (0)
 25. #25

  Voor de huisvrouwen onder de lezeressen heb ik een advies.

  Zorg dat meneer altijd een of meerdere schone baarden in de kast heeft.

  U kunt de baard het beste wassen op de hand met een matig warme sop van Biotex. Daarna zo nodig naspoelen met een kleurshampoo. Ik gebruik daarvoor samen met de pruik een inkt-zwarte, voedende, elke-dag-antiroosshampoo van Kruitvat, dat versterkt door actieve vruchtenconcentraten de haarvezel kracht van binnenuit geeft.

  (0)
 26. #26

  En het is zó simpel op te lossen:

  http://www.speld.nl/2011/01/24/brabantia-roept-dematerialisatie-prullenbak-terug/

  Kom op Chriet, je wil toch niet beweren dat je deze nog niet had in jouw Huis van de Toekomst?

  (0)
 27. #27

  Ik seg altijd: as je geen ruimte hep, dan moet je ‘m creëren. Dan ken je altijd een bal kwijt. Of een ruimteschip. Of het Ajax-bestuur.

  (0)
 28. #28

  Is Chriet’s Huis van de Toekomst intussen niet al ernstig verleden tijd? Tijd voor een nieuwe sponsor? Tip: ING heeft tot aan Kerstmis nog wat miljoenen over na de vrijwillige (?) bonus- en salarismatiging van vorige week door Jan Hommen. NASA reinigen? Moeilijker dan een Augiusstal!
  Vond trouwens altijd al dat Chriet (door zijn hoge hematochriet-waarde) altijd al een Nasaal geluid uitstootte. De foto bij het artikel lijkt zo overgenomen uit Al Jazeera: iman El Titulair demonsteert computer voor ijverige talib. (meervoud van taleb: leerling, sorry: student, van een koranschool)

  (0)
 29. #29

  @ 26 Paulien Titulaer : Die baard kan ook in de AEG-magnetron worden gedroogd. Maar dan moet-ie er wel eerst af, tenzij je Chriet in z’n geheel in dat apparaat wil proppen.

  (0)
 30. #30

  In aansluiting op el-jee # 30; Paulien # 26, leuk gevonden dat Kruitvat (Kruidvat?), maar zou met al die chemische bewerkingen de baard van Chriet niet als lont in het Kruitvat gaan fungeren. Bij de baard van de profeet .. En el-jee: tenzij Chriet erg is afgevallen lukt dat niet met AEG-magnetrons, probeer het eens in een ultra-centrifuge. in Almelo staan nog een paar verouderde exemplaren en Almelo is toch niet zo bar ver van Venlo?

  (0)
 31. #31

  Foor een baard hep je ook ruimte nodig, da’s logies.

  (0)
 32. #32

  Er moeten gewoon weer mensen bij de NASA komen die echt verstand hebben van ruimtevaart zoals Heinlein, Asimov en Arthur C. Clarke.

  Verder is het natuurlijk ook weer zo dat het moeilijk opboksen is voor het NASA bestuur tegen Griet, want de laatste heeft met het tijdschrift Kijk natuurlijk wel de complete publieke opinie achter zich staan.

  (0)
 33. #33

  @29
  >Is Chriet’s Huis van de Toekomst intussen niet al ernstig verleden tijd?

  Toen ik er (veel!) jaren geleden eens was, werkten ze daar, bij wijze van toekomstbeeld, nog met 286-computers, terwijl ik toen zelf net mijn voor die tijd zeer betaalbare en krachtige 386XS had aangeschaft, mijn eerste echt eigen computer. Ik spreek nu over ca. 1991. Hé, dat is alweer 20 jaar terug!

  (0)
 34. #34

  Ik mis wondere wereld.. want ..
  lijkt alles al gedaan – niets meer nieuw?

  Dat is, geef a.u.b. toe, een slecht teken !

  (0)
 35. #35

  # 35, Herauthon, er zijn nog veel slechtere tekens, wacht maar tot de weken vóór 21 december 2012, je krijgt het als hemelse engel/verkondiger nog erg druk in die tijd en het is ernstig de vraag of omroepen je dan zendtijd willen geven, elke minuut voor jou is pure derving van reclameinkomsten. Kun je een beetje overweg met de nieuwe media?

  (0)
 36. #36

  Welke moderne media?

  Unknown Disco, the red octal, wat een mooie combo..
  dan nog de Seven SmSorai erbij.. snuifje vanishing endpoint,
  evenbit horizon, ebcdictators 2020.

  GT-NG : komt er ooit een volgend deel?

  (0)
 37. #37

  Dat gaat over mij!!!!

  (0)
 38. #38

  Chriet Titulaer is trouwens het levende bewijs dat kabouters wél bestaan!

  (0)
Menu Title